Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NGN heeft bezwaren tegen licentiebeleid Microsoft

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Netwerk Gebruikersgroep Nederland stuurt directie Microsoft open brief
*** Conclusie NGN: nieuw licentiebeleid Microsoft bijzonder nadelig voor zakelijke gebruiker ***

Tiel, 23 mei 2001 - De Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN) heeft in een open brief aan de directie van Microsoft haar bezwaren geuit tegen Microsoft's nieuwe licentiebeleid. Volgens de NGN is dit nieuwe licentiebeleid namelijk bijzonder nadelig voor de zakelijke gebruiker.

Microsoft zal met het zogenoemde 'Software Assurance Program' per 1 oktober 2001 de bestaande upgrade policies gaan vervangen. Dit nieuwe licentiebeleid zal naar overtuiging van de NGN bij een overgrote meerderheid van haar leden (86 procent) en uiteraard ook bij andere zakelijke gebruikers leiden tot een forse toename van de licentiekosten. De kostenstijging bedraagt tussen de 100 en 225 procent bij het gebruik van Microsoft Office in de periode 2002-2005.

De aanleiding om deze open brief te versturen werd gevormd door de vele verontruste en verontwaardigde reacties uit de gelederen van de ca. 4000 NGN-leden, die werkzaam zijn bij diverse organisaties in het Nederlandse bedrijfsleven en bij de overheid. De open brief is te vinden op www.ngn.nl/press/230501.doc

Over de Netwerk Gebruikersgroep Nederland
De Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN) brengt sinds 1989 IT- en netwerkprofessionals met elkaar in contact en vormt een onafhankelijk platform waar de leden kennis kunnen opdoen en ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. De NGN heeft zich hierdoor ontwikkeld tot een autoriteit op netwerkgebied. De NGN heeft ca. 4.000 leden en is een van de grootste professionele en onafhankelijke netwerkverenigingen ter wereld.
Zij biedt haar leden onder meer de volgende diensten:
- Het vakblad LanVision

- Up2Date CD's met updates van netwerkprogrammatuur
- Een website (www.ngn.nl) met waardevolle discussierubrieken, software, etc.

- Regelmatige bijeenkomsten rond actuele thema's
- Special Interest Groups

- Een nieuwsbrief die twee maal per week per e-mail verschijnt
- Het jaarlijks terugkerende NGN congres

- Interessante aanbiedingen en kortingen voor leden

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het NGN-Verenigingsbureau: Netwerk Gebruikersgroep Nederland, Postbus 319, 4000 AH TIEL Telefoon: 0344 661323, fax: 0344 661546
E-mail: (info@ngn.nl)

Contactpersoon: Gert-Jan Tap
E-mail: (gert.jan.tap@ngn.nl)
Website: www.ngn.nl/press
Telefoon mobiel: 0623 456999


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie