Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verbod op Schelpdiervisserij Oosterschelde opgeheven

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

www.minlnv.nl

MIN LNV: Verbod op Schelpdierviss. Oosterschelde opgeheven

nr.50 23-05-2001

VERBOD OP SCHELPDIERVISSERIJ OOSTERSCHELDE OPGEHEVEN

Het verplaatsingsverbod voor tweekleppige weekdieren voor menselijke consumptie in de Oosterschelde wordt vandaag om 17.00 uur ingetrokken. Het verbod werd vorige week om veterinaire redenen ingesteld na constatering van abnormale mosselsterfte in de Oosterschelde ten westen van de lijn Yerseke-Gorishoek.

Uit onderzoek van monsters door ID-Lelystad en een tweede, Frans laboratorium, is niet gebleken dat de mosselsterfte is veroorzaakt door bacteriën, virussen of parasieten. Dit bevestigde het vermoeden dat de sterfte eerder te maken had met zuurstofgebrek door het bezinken van schuimalgen. Metingen hebben verder aangegeven dat het zuurstofgehalte in de Oosterschelde vrij laag was ten tijde van de sterfte. Er bestaat daarmee onvoldoende aanleiding om op grond van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren het verbod nog te handhaven.

Inmiddels is van abnormale mosselsterfte geen sprake meer.

23 mei 01 17:03

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie