Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Technisch onderwijs start www.vaknet-eict.nl

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging Elektrotechnisch Vakonderwijs

23 mei Onderwijs start www.vaknet-eict.nl
Nijkerk, 23 mei 2001

Onderwijs start www.vaknet-eict.nl

Vanaf vandaag is de site www.vaknet-eict.nl operationeel. Deze site is als community opgezet voor docenten, leerlingen, en praktijkopleiders die zich bezighouden met elektrotechniek en/of ICT. Daarnaast is het vaknet interessant voor iedereen die een rol speelt als leverancier, afnemer of als geïnteresseerde in onderwijs op deze vakgebieden.

Op de site bevindt zich een drietal ruimten. Het Expertisecentrum verstrekt informatie over de nieuwste technologische ontwikkelingen, de kwalificatiestructuur en opleidings- en beroepeninformatie; hierbij staan interactie en communicatie hoog in het vaandel. De Werkplaats beschikt over een bibliotheek met gerubriceerd lesmateriaal. Docenten en uitgevers kunnen de bibliotheek vullen door leereenheden toe te voegen of leereenheden te raadplegen. Bovendien is dit de plaats waar lesmateriaal gezamenlijk verder ontwikkeld kan worden.
De Docentenkamer biedt ruimte voor communicatie tussen de docenten. Zij kunnen deelnemen aan een forum en over diverse items discussiëren; daarnaast is er een evenementen- /activiteitenkalender. Elk van deze ruimten kent dus specifieke eigenschappen voor wat betreft de informatie.

Vaknet E/ICT is een initiatief van Stichting ATB, Fontys Hogescholen, Bedrijfstakgroep Elektrotechniek/ICT (BTG-E/ICT), Fontys Interactive, BVE-net, Regio College Zaanstreek Waterlanden, Alfa College, Da Vinci College, Dudok College, Rijn IJssel College, ROC van Amsterdam en VEV LOB-E/ICT; de laatste treedt op als projectleider.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie