Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA tegen schrappen samenwoningsplicht echtgenoten

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA tegen schrappen samenwoningsplicht echtgenoten

De Eerste Kamerfractie heeft grote bezwaren tegen de door de regering voorgestelde schrapping van de samenwoningsplicht van echtgenoten en geregistreerde partners, zo liet fractiewoordvoerder Yvonne Timmerman-Buck weten tijdens de plenaire behandeling van het wetsvoorstel wijziging rechten en plichten echtgenoten en geregistreerde partners, op dinsdag 22 mei jl.

"Het samenwonen van twee personen in een levensverbintenis is in de visie van de CDA-fractie voorwaardenscheppend voor (...) duurzame lotsverbondenheid: fysieke nabijheid van twee personen geeft weliswaar geen garantie voor het instaan voor elkaar, maar het dagelijks delen van lief en leed biedt wel een context ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie