Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EGain en HappyCustomers bieden totaaloplossing call centers

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
eGain en HappyCustomers bieden totaaloplossing voor call centers HappyCustomers officieel Value-Added Reseller van de gehele eGain-productlijn

Utrecht, 23 mei 2001 - eGain Communications Corporation, aanbieder van Enterprise Interaction Management-software (EIM) voor het internet, heeft een partnership gesloten met HappyCustomers. HappyCustomers gaat de software van eGain aanbieden aan haar uitgebreide klantenportfolio. Samen bieden eGain en HappyCustomers hiermee een totaaloplossing voor de optimale inzet van call centers.

HappyCustomers houdt zich bezig met het adviseren en inrichten van customer services-processen met behulp van innovatieve technologie. De expertise van HappyCustomers op het gebied van call centers sluit naadloos aan bij de software van eGain. eGain biedt een oplossing waarmee call centers omgevormd kunnen worden tot eService-netwerken met meerdere contactkanalen via internet. Bedrijven kunnen met de software van eGain de kosten van hun call center aanzienlijk verlagen. Door de samenwerking met eGain is HappyCustomers in staat een totaaloplossing te bieden aan haar klanten. HappyCustomers levert daarnaast niet alleen de technische ondersteuning op de software van eGain, maar detacheert ook specialisten, implementeert de oplossingen en traint de call center-medewerkers en -managers.

"Bedrijven kunnen naast hun call center onder andere e-mail optimaal inzetten en on line samenwerken met klanten. Zowel onze klanten als die van HappyCustomers hebben voordeel bij deze samenwerking", zegt Michiel Wehmeijer, Manager Benelux van eGain Communications Corporation.

"Nu we officieel reseller zijn van eGain's software, kunnen we een totaaloplossing bieden aan bedrijven die hun call center zo effectief en efficiënt mogelijk willen inzetten", aldus Erna Froon, Manager van HappyCustomers.

De samenwerking heeft al geleid tot de gezamenlijke ondersteuning van opleidingen Hoger Management voor Call centers in de Flevoland Business School. Daarnaast sponsoren eGain en HappyCustomers het 'Call Center Café'.

HappyCustomers
HappyCustomers houdt zich bezig met het adviseren en inrichten van customer services-processen met behulp van innovatieve technologie. Het bedrijf koppelt informatiebronnen en biedt kennisintensieve bedrijven een optimale integratie van de sales-, marketing- en serviceprocessen. Daarnaast integreert HappyCustomers telefoon- en internetondersteuning en brengt het de benodigde infrastructuur in kaart. Naast infrastructurele en systeemontwikkelingsexpertise beschikt HappyCustomers over expertise op het gebied van het inrichten en managen van contact en/of call centers. Voor meer informatie: www.HappyCustomers.nl

eGain Communications Corporation
eGain (Nasdaq: EGAN) is een vooraanstaande aanbieder van Enterprise Interaction Management-software (EIM) voor het internet. Vierentwintig van de vijftig grootste bedrijven ter wereld gebruiken eGain om hun call centers om te vormen tot eService-netwerken met meerdere contactkanalen. De oplossingen van eGain verhogen meetbaar de operationele efficiëntie en klantloyaliteit, wat leidt tot een aanzienlijk rendement op investeringen. De complete softwaresuite van eGain omvat e-mailmanagement, on line samenwerking, zelfservice over het internet en een door de gehele organisatie schaalbare kennismanagementoplossing. eGain is gevestigd in Utrecht, heeft haar hoofdkantoor in Californië (V.S.) en is actief in 18 landen. eGain heeft wereldwijd meer dan 750 klanten, waaronder ABN-AMRO, AOL, Barclays, Microsoft en Vodafone. Voor meer informatie over de oplossingen van eGain om klanten te winnen en relaties te behouden: www.eGain.com

Voor meer informatie:
eGain Communications Corporation
Jessica Ly / Michiel Wehmeijer
Tel: +44 (0) 1753 464710 / 030-29 82 208
E-mail: (jly@egain.com)/ (mwehmeijer@egain.com)
www.eGain.com

Lammers van Toorenburg PR
Richard Verbeek / Julia Vonno
Tel: 030-65 65 070
E-mail: (richard@lvtpr.nl) / (julia@lvtpr.nl)

HappyCustomers
Erna Froon
Tel: 035-539 22 33
E-mail: (e.froon@happycustomers.nl)
www.happycustomers.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie