Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College Haarlem en UPC bereiken akkoord

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Bron: UPC N.V.
Zoek soortgelijke berichten
UPC N.V.

GEZAMENLIJK PERSBERICHT VAN GEMEENTE HAARLEM EN UPC NL

College Haarlem en UPC akkoord over introductie set top computer

Haarlem/Schiphol Rijk, 23 mei 2001 - Het College van Burgemeester en Wethouders van Haarlem en kabelexploitant UPC Nederland hebben overeenstemming bereikt over een nadere uitwerking van de originele overnameovereenkomst. Zowel het college als UPC zijn erg tevreden met het resultaat.

Gratis Set Top Computer
In de periode september-december 2001 krijgen alle Haarlemmers een gratis set top computer aangeboden waardoor digitale tv mogelijk wordt. De set top computer maakt nieuwe diensten mogelijk, zoals de elektronische programmagids, het huren van films (Near-Video-on-Demand) en het abonneren op aanvullende pakketten.

E-mail
Naast de vele keuzemogelijkheden voor televisiekanalen, films en pakketten die UPC standaard biedt op haar digitale platform, wordt voor Haarlemmers een speciaal 'instap-pakket' ontwikkeld. Dit pakket, dat voor drie gulden per maand wordt aangeboden, bevat vier extra televisiekanalen, geeft de mogelijkheid om te e-mailen via de televisie en geeft toegang (tegen extra betaling) tot alle andere diensten en pakketten op UPC's digitale platform.

Segmentatie
Haarlemmers zullen als gevolg van de introductie van UPC's digitale platform voorlopig geen verandering ondervinden in UPC's analoge televisiepakket. De huidige 36 zenders zullen analoog beschikbaar blijven, zowel voor klanten die een set top computer in huis halen, als voor klanten die besluiten dat niet te doen. Dit betekent dat klanten vrije keuze hebben om alles bij het oude te laten, of om bijzonder laagdrempelig in te stappen op UPC's digitale platform. Een bijkomend voordeel is dat alle kanalen in het huidige standaardpakket hierdoor op alle televisies (en videorecorders) in de Haarlemse huizen beschikbaar blijven.

Op termijn is het de verwachting dat de analoge standaardpakketten in Nederland kleiner zullen worden. UPC zal deze trend volgen, waarbij de grootte van het analoge standaardpakket in Haarlem niet meer dan 10% zal afwijken van het nationaal gemiddelde.

Langer een set top computer aanvragen
De periode waarin elke Haarlemmer een gratis set top computer kan aanvragen loopt in de originele overeenkomst tot 31 december 2002. Deze periode wordt met een jaar verlengd tot 31 december 2003.

Andere UPC diensten
Vanaf juni zullen ook chello (UPC's breedband internetdienst) en Priority Telecom (UPC's kabel telefoniedienst) beschikbaar komen in Haarlem. De introductie van deze diensten zal fasegewijs verlopen, waarbij heel Haarlem beschikking over deze diensten zal hebben in het laatste kwartaal van dit jaar.

Wethouder Smit zegt: 'De nadere uitwerking van de overeenkomst met UPC stemt de gemeente Haarlem zeer tevreden. Ze zorgt ervoor dat Haarlemmers de vrije keuze hebben om hun huidige televisiediensten te houden, dan wel ze uit te breiden met UPC's digitale diensten. Het instap-pakket dat met UPC is afgesproken is uniek in Nederland. Voor slechts drie gulden per maand krijgt men toegang tot een grote keuze aan digitale diensten, en de mogelijkheid om te e-mailen zonder een PC te hoeven bezitten.'

Jeroen Bergman, Directeur Consumentenmarkt van UPC Nederland zegt: 'UPC heeft hoge verwachtingen van de introductie van het digitale platform in Haarlem. De constructieve samenwerking met de gemeente Haarlem heeft geleid tot een uniek instap-pakket waarmee vele Haarlemmers een eerste kennismaking met de voordelen van digitale televisie zullen maken. Dit zal het succes van alle andere diensten die UPC aanbiedt op het digitale platform sterk ten goede komen.'


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie