Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Burgemeester en dijkgraaf op stadsmuurexcursie in Kampen

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Waterschap Groot Salland
Zoek soortgelijke berichten
Waterschap Groot Salland


Zwolle, 23 mei 2001

Burgemeester en dijkgraaf op stadsmuurexcursie

Burgemeester Oosterhof en dijkgraaf Schaap zullen vanmiddag (woensdag 23 mei) als eersten een nieuwe wandelroute langs de stadsmuur verkennen.
Het Waterschap Groot Salland en de Gemeente Kampen hebben de excursie 'Van stadsmuur tot waterkering' opgezet voor een ieder die geïnteresseerd is in Kampen, de oude stadsmuur en het project waterkering Kampen-Midden. De stadsmuurexcursie kan worden afgehaald in het Informatiecentrum Kampen-IJsselsterk, Oudestraat 155.

Veel belangstelling
De plannen om de stadsmuur als waterkering in ere te herstellen hebben de belangstelling voor de eeuwenoude stadsmuur doen opleven. De gemeente ziet in het waterkeringswerk van het Waterschap Groot Salland een welkome aanleiding om tegelijkertijd andere historische elementen terug te brengen in het stadsbeeld. Zo wordt als onderdeel van het waterkeringswerk de Oude Buitenhaven opnieuw uitgegraven. Op meerdere plaatsen langs het tracé vinden verfraaiingswerkzaamheden plaats. Het karakter van de oude Hanzestad komt hierdoor nog beter naar voren.

Zoektocht
In de plannen voor de waterkering en de verfraaiing van de stad speelt de stadsmuur de hoofdrol. Enige aandacht voor dit bijzondere bouwwerk is dan ook zeker op z'n plaats. De muur is op verschillende plaatsen gemakkelijk te herkennen. Daar waar de muur door tuinen, binnenplaatsen en zelfs achter huizen voert is hij echter onzichtbaar. Op enkele van de minder zichtbare plaatsen wordt de wandelaar op onderdelen van de stadsmuur gewezen. Deze zoektocht vormt de rode draad van de stadswandeling.


--- einde persbericht---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie