Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oordeel over resultaten in mkb-metaal minder positief

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Metaalunie

Oordeel over resultaten in mkb-metaal minder positief 23/05/2001

Metaalunie-enquête over laatste halfjaar De ondernemers in het mkb-metaal zijn over hun bedrijfsresultaten en orderposities in het afgelopen halfjaar minder tevreden dan in de periode ervoor. Vooral in de verspanende toelevering is het tevredenheidspercentage per saldo lager geworden. Toch vindt een belangrijke meerderheid de uitkomsten nog steeds positief. Dat is zelfs het geval in de landbouwmechanisatie waar de bedrijfsresultaten sterk zijn verslechterd. Het aantal orders is in deze sector zorgwekkend gedaald, terwijl de gevolgen van de mkz-crisis zich met name uitstrekken over de periode na maart. Voor het gehele mkb in de metaal is er per saldo nog steeds sprake van een verbetering van de bedrijfsresultaten en de orderposities. Nog altijd draait driekwart van de bedrijven met winst en slechts vijf procent met verlies. Dit blijkt uit de conjunctuurenquête van de Metaalunie over de laatste zes maanden (periode oktober 2000 tot en met maart 2001), die gehouden is in de sectoren constructie, verspanende toelevering, machinebouw, onderhoud en service, landbouwmechanisatie, elektronica, oppervlaktebewerking en overige sectoren.
De Metaalunie is met meer dan 10.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in de metaal. Minder investeringen Per saldo 6 procent van de ondernemers verwacht dit jaar minder te investeren in machines dan vorig jaar. De daling wordt vooral verwacht in de sector 'overig constructiewerk' en in de landbouwmechanisatie. Alleen de elektronica en de staalconstructiebouw verwachten een geringe verhoging van de te investeren bedragen in machines. Het aantal werknemers neemt in de bedrijven nog steeds toe. Dat is het geval bij per saldo 20 procent van de bedrijven. Reageren : Dhr. J.P. Remmelzwaal


Redactieadres:
Bureau Metaalunie
Postbus 2600 3430 GA Nieuwegein
Telefoon: (030) 605 33 44
Fax: (030) 605 31 22
E-mail: (info@metaalunie.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie