Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Den Bosch opent Leonardo da Viniciplein met openluchtfilm

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente 's-Hertogenbosch
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente 's-HertogenboschOPENING LEONARDO DA VINCIPLEIN MET OPENLUCHTFILM

vr 11 mei 2001

Op woensdag 23 mei aanstaande vindt de officiële opening plaats van het Leonardo da Vinciplein. Dit nieuwe plein, dat vanuit het Paleiskwartier toegang biedt tot het station, wordt omringd door gebouwen die reeds enige tijd in gebruik zijn, zoals het Paleis van Justitie, de Van Lanschottoren en het appartementencomplex La Cour. Bij de feestelijke opening wordt tevens de nieuwe overdekte fietsenstalling geopend die de afronding van het plein vormt. Daarop wordt een typografisch kunstwerk van E. Spanjaard bevestigd, geïnspireerd op één van de studieboeken van de veelzijdige wetenschapper Leonardo da Vinci.

Gratis openluchtfilm

Voor alle belangstellenden is er s avonds op het Leonardo da Vinciplein een openluchtvoorstelling van de spektakelfilm Gladiator te zien; op een gigantisch filmdoek van 7 bij 15 meter. Deze film, die maar liefst vijf oscars in de wacht heeft gesleept, is gratis toegankelijk en begint om ongeveer 21.45 uur. Wat betreft de zitplaatsen staat er een beperkt aantal stoelen en banken opgesteld. Al eerder op de dag, vanaf 16.00 uur, zijn op en rond het plein terrassen uitgezet en vinden er straattheater- en muziek-voorstellingen plaats. Zo geeft het duo Hoog en Droog acte de présence met een verrassende mix van zang, rap en accordeonmuziek.

Een nieuw binnenstadsplein

Enkele jaren geleden is de gemeente gestart met de sanering van het oude bedrijventerrein de Wolfsdonken. De gemeente wilde op dit terrein, zo centraal gelegen in de stad, een nieuwe stadswijk bouwen voor de vele functies die in de oude historische binnenstad geen of onvoldoende ruimte konden vinden. Functies zoals kantoren en woningen, maar ook scholen en uitgaansgelegenheden. Met nadruk is aandacht besteed aan de uitstraling van dit nieuwe gedeelte van de stad. Daarbij gaat het onder meer om levendigheid, een hoge dichtheid van bouwen, mooie en bijzondere architectuur en een hoogwaardig ingericht openbaar gebied. Inmiddels is er al het een en ander gerealiseerd. Er zijn woningen gebouwd, kantoren, scholen, winkels en horecagelegenheden. Een klein deel van het openbaar gebied is aangelegd, zoals de Leeghwaterlaan. Op woensdag 23 mei staat de opening van het eerste plein in het Paleiskwartier op stapel, een nieuw binnenstadsplein voor s-Hertogenbosch.

Voor meer informatie over dit persbericht:

Afdeling Communicatie

A. Bongers
Tel.: (073) 615161

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie