Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 23-05-2001 Politeiberichten van 22 mei t.e.m 23 mei (13.00 - 07.00)

Verkeerscontrole A31 bij Dronrijp
Dinsdag is van 07.00 14.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden op het parkeerterrein De Mieden, gelegen aan de zuidelijke rijbaan van de Rijksweg A31 nabij Dronrijp. In totaal 40 medewerkers hebben de controles uitgewerkt. Het betreft medewerkers van de politie Noordwest, bureau verkeershandhaving Fryske diken, stagegroep politie Friesland, afdeling technische ondersteuning, alsmede de Koninklijke Marechaussee, Douane en Rijksverkeersinspectie. Ter hoogte van hectometerpaal 28.6 (circa twee kilometer voor de controle) werd gecontroleerd op snelheid. 2838 voertuigen werden gecontroleerd, 562 reden te snel, de snelste reed 190 kilometer per uur, waar 120 is toegestaan. Voor de fuik gold een snelheidsbeperking en een inhaalverbod. Via de lasergun werden 10 excessieve snelheidsovertreders bekeurd, 13 voor het inhaalverbod. Op het parkeerterrein zelf werden 681 personenwagens gecontroleerd en 169 vrachtwagens/bedrijfswagens. Dit leverde in totaal 185 overtredingen op. Kentekenbewijs 35 maal, rijbewijs 65 maal, 14 maal APK, 3 maal rode diesel, een auto was onverzekerd, twee wagens waren overbelast, tweemaal was sprake van illegaal beroepsvervoer en vijf vrachtwagens reden zonder Eurovignet. Tevens werd een lasershield in beslag genomen.

Heerenveen: aanhoudingen voor drugsbezit
Dinsdag omstreeks 13.40 werd een auto gecontroleerd op de Weinmakker. In de auto werd een kleine hoeveelheid cocaïne en heroïne aangetroffen. Tevens werden 75 nieuwe telefoonkaarten aangetroffen van 25 gulden per stuk. De goederen zijn in beslag genomen. De twee inzittenden, een 35-jarige inwoner van Joure en een 38-jarige inwoner van Drachten, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Oosterwolde: aanrijding met drank op
Dinsdag omstreeks17.30 uur reed een 61-jarige automobilist uit Oosterwolde, op de Stationsstraat, achteruit tegen een daar geparkeerd staande auto. Beide voertuigen liepen schade op. Beide automobilisten moesten blazen. De veroorzaker van het ongeluk blies 1150 ug/l, goed voor een rijverbod van 15 uur, tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. De andere automobilist, een 57-jarige inwoner van Oosterwolde, had niet gedronken.

Leeuwarden: mishandeling en wederspannigheid
Dinsdag omstreeks 20.00 uur werd op de kermis op het Zaailand een 13-jarige meisje uit Leeuwarden mishandeld door een ander meisje. De reden lag in de relatiesfeer. Het 13-jarig meisje werd aan het haar getrokken en tegen de grond gewerkt. Daar werd ze nog geslagen en geschopt. Een omstander wist het slachtoffer te ontzetten. Het meisje zal nog aangifte doen. Drie kwartier later kreeg de politie de melding dat op het terrein balletje-balletje werd gespeeld. Toen de politie met de man in gesprek wilde gaan, bemoeide een 39-jarige inwoner van Leeuwarden zich met de zaak. Tot driemaal toe weigerde hij zich te verwijderen. Hierop is de verdachte aangehouden. Tevens werd een aantal bekeuringen uitgedeeld voor het drinken van alcohol op straat.

Tijnje: inbraak woning
Dinsdag tussen 11.00 en 18.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Binnentroch. Ontvreemd werd een stereo-installatie. Vermoedelijk is men binnengekomen via de achterkant van de woning. Aangifte is gedaan door een 27-jarige inwoner van Tijnje.

Leeuwarden: inbraak woning
Dinsdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Groningerstraatweg. Men heeft waarschijnlijk via de voorkant de woning betreden. Ontvreemd werden een videorecorder, een cdspeler, een telefoon en een tas. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 32-jarige inwoner van Leeuwarden.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie