Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Adviescommissie Den Haag nieuwe economie aan het werk

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-05-22: Adviescommissie nieuwe economie aan het werk pag.nr.=7060

Op 23 mei a.s. start de externe adviescommissie Den Haag Nieuwe Economie haar werkzaamheden. De commissie heeft als taak meer inzicht te krijgen in het belang van ICT voor de economische ontwikkeling van de stad. Voor dit doel zal de commissie de effecten en mogelijkheden van de Nieuwe Economie voor de gemeente Den Haag in kaart brengen en op basis daarvan beleidsaanbevelingen doen. Speciale aandacht zal worden geschonken aan de effecten op de economische structuur en het midden- en kleinbedrijf.

De commissie staat onder leiding van de oud-secretaris generaal van het ministerie van Economische Zaken, de heer S. van Wijnbergen, die tegenwoordig hoogleraar economie en econometrie aan de Universiteit van Amsterdam is.
In de commissie hebben verder zitting vertegenwoordigers van informatie-technologie bedrijven, de Technische Universiteit Delft, de Haagse Hogeschool, het midden- en kleinbedrijf en de gemeente Den Haag.

Er is ook een begeleidingsgroep bestaande uit vertegenwoordigers van gemeentelijke diensten, de Kamer van Koophandel en de gemeente Delft. Deze begeleidingsgroep heeft tot taak mogelijke gespreksonderwerpen voor de adviescommissie aan te dragen en het werk van de commissie in eerste instantie te beoordelen.

De adviescommissie Nieuwe Economie komt in september a.s. met haar eindrapport.

22 mei 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie