Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start bouw woningen terrein voormalige Annakliniek Leiden

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Start bouw van 60 woningen op het terrein van de voormalige Annakliniek

Tijdens een bijeenkomst voor met name de kopers verricht Ron Hillebrand, wethouder ROWV, vandaag om 16.00 uur op de bouwplaats aan de Nachtegaallaan een officiële handeling ter markering van de start van de bouw van 60 woningen op het terrein van de voormalige Annakliniek.

De architect Jan Poolen uit Amersfoort, de projectontwikkelaar, Proper-Stok Woningen B.V. uit Rotterdam, de gemeente en het wijkcomité Vogelwijk hebben in (voorbereidings-)teamverband het bouwplan ontwikkeld.
Het gaat om 18 appartementen voor 55+ers en 42 eengezinswoningen. Voor de 18 appartementen en 12 van de eengezinswoningen wordt een halfverdiepte parkeervoorziening onder de woningen gebouwd. De koopsommen variëren tussen de fl. 620.000 en fl. 985.000. De bouw wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf Kastelein uit Driebruggen. In totaal hebben ongeveer 800 geïnteresseerden gereageerd.

Aanvankelijk was het uitgangspunt van de gemeente ongeveer 80 woningen in een mix van (sociale)huur en koop aan te bieden. In samenspraak met het wijkcomité Vogelwijk is het aantal woningen beperkt en de doelgroep bijgesteld.
De omwonenden tonen zich zeer betrokken bij de kwaliteit van hun omgeving en hebben hun mogelijkheden goed gebruikt om de plannen te beïnvloeden, en nog steeds steken zij er veel tijd en energie in om het totale resultaat mede naar hun inzicht vorm te geven. Om de overlast van de bouw voor de omwonenden zoveel mogelijk te beperken is vanaf de Wassenaarseweg een bouwweg langs de Nachtegaallaan aangelegd, zodat er geen bouwverkeer door de bestaande wijk rijdt.
Tussen de woningen en het Rijnlandsrevalidatiecentrum op het naastliggende Pomonaterrein komt een groene bufferzone die langs het al bestaande pad opnieuw wordt ingericht. Hierbij wordt de bestaande houtwal versterkt en als belangrijk structuurvormend element gebruikt.

Na het verrichten van de officiële handeling wordt in de Engelbertha Hoeve, Hoge Morsweg 140, het glas geheven op een voorspoedige bouw.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie