Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inbraken en vernielingen in Eelde-Paterswolde opgelost

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Inbraken, vernielingen en diefstallen opgelost
11:16 woensdag 23 mei 2001

Martin Panman
0651611628

EELDE-PATERSWOLDE. In de afgelopen weken zijn een zevental jongens afkomstig uit Eelde en Donderen aangehouden inverband met diverse inbraken, vernielingen in diefstallen. Deze groep jongeren varierend in leeftijd van 14 tot 16 jaar gedroegen zich de laatste maanden erg vervelend.
Alle verdachten zijn inmiddels verhoord en een paar zijn inverzekering gesteld, en hebben een nacht op het politiebureau mogen logeren. De verdachten bekenden, in wisselende samenstelling te hebben ingebroken in een sporthal, in een school en in een woning. Verder bekende ze fietsen te hebben gestolen, een step en speelgoed. Ook werden diverse fietsen vernield en werden muren van gebouwen beklad. Ook belaagden de verdachten systematisch bepaalde adressen, door tegen ruiten aan te slaan, rommel tegen ruiten aan te gooien, aanbellen en het uitschelden van de bewoners. Niet alleen bewoners werden uitgescholden, maar ook willekeurige wandelaars en fietsers. Ook werden deze regelmatig bespuugd. Verder maakten de verdachten een grote rotzooi in portieken van diverse woningen, urineerden daar en pleegden diverse vernielingen. Daarnaast werd op daken van diverse gebouwen geklommen, waarbij veelal schade aan het dak ontstond. Alle verdachten hebben een proces-verbaal gekregen.


info@politie-drenthe.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie