Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: diverse

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 23-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 23 mei 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Noordhorn: snorfietser van rechts botst op auto Een 21-jarige snorfietser uit Grootegast is dinsdagavond licht gewond geraakt toen hij op de kruising Moeshorn met de Noordwijkweg in Noordhorn in botsing kwam met een personenauto, bestuurd door een 23-jarige inwoner van Kommerzijl. De automobilist was enigszins verblind geraakt door de zon en verzuimde de bromfietser die van rechts kwam voorrang te verlenen. De beide voertuigen liepen lichte schade op.

Veendam: kilo hash in auto
Een 31-jarige automobilist uit Veendam is dinsdagmiddag nadat hij was aangehouden voor een verkeersovertreding meegenomen naar het politiebureau omdat de politie in de auto een kilogram hash vond. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Wirdum: papagaaien gestolen
Bij een inwoner van Wirdum aan de Fromaweg zijn maandagnacht twee papagaaien gestolen. De vogels vertegenwoordigen een waarde van 2500 gulden. Het gaat om een paartje van ongeveer drie jaar oud. Het mannetje is groen, het vrouwtje blauw/rood.

Appingedam: verkeerscontrole
Bij een verkeerscontrole op de N33 bij Appingedam zijn dinsdag diverse verkeersovertredingen geconstateerd. In totaal zijn er ruim veertig bekeuringen uitgeschreven voor de volgende zaken: Geen helm (2), APK (4), hulpkoppeling (3), gevaar afvallende lading (4), niet tonen rijbewijs of ongeldig (13). De overige overtredingen betroffen zaken als gordels en het niet kunnen tonen van de autopapieren.

Termunten: auto in de sloot
Een 29-jarige automobiliste uit Termunten is dinsdagmorgen door onbekende oorzaak met haar auto in de sloot geraakt naast de Bongiusweg in Termunten. Zij bleef zelf ongedeerd en kon op eigen kracht op het droge komen. De vrouw was na haar nachtdienst op weg naar huis.

Kropswolde: bestuurder valt in slaap; auto tegen boom Een 44-jarige automobilist uit Wageningen is dinsdagmorgen met zijn auto tegen een boom gebotst, nadat hij op de Woldweg bij Kropswolde achter het stuur in slaap was gevallen. Hij liep daarbij vermoedelijk een sleutelbeenbreuk op. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De tortaal vernielde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Veendam: bestelbus verliest glasplaten
De politie is op zoek naar de chauffeur van een witte bestelbus dinsdagmorgen tegen 10.00 uur op de Provincialeweg Veendam-Pekelas enkele glasplaten heeft verloren. De auto reed in de richting Veendam en passeerde op dat moment een personenauto, bestuurd door een 32-jarige inwoner van Vlagtwedde. Door het glas liep de personenauto lichte schade op. De betreffende chauffeur en eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Veendam.

Groningen: huisvredebreuk
In een supermarkt aan de Oude Ebbingestraat in Groningen heeft de politie dinsdagmiddag een 29-jarige man uit Groningen aangehouden wegens huisvredebreuk. De man verbleef in de winkel terwijl hem de toegang tot de zaak tot september van dit jaar is ontzegd wegens het plegen van diefstal. De man is naar het politiebureau gebracht en na verhoor heengezonden. Hij mag nu tot mei volgend jaar niet in de zaak komen.

Groningen: gezochte vrouw aangehouden
De politie heeft in een cafetaria aan de Hofstraat in Groningen dinsdagavdond een 35-jarige vrouw uit de Stad aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen de vrouw lopen op de Ebbingebrug. De agenten wisten dat de vrouw nog een gevangenisstraf moest uitzitten. Bij navraag bleek dat inderdaad nog steeds het geval te zijn. De vrouw werd kort daarna in de cafetaria aangetroffen en aangehouden. Ze is naar het politiebureau gebracht en ingesloten. Ze is overgedragen aan de parketpolitie om een gevangenisstraf van 44 dagen te ondergaan. De straf is haar opgelegd wegens het plegen van verschillende strafbare feiten waaronder diefstal, het veroorzaken van overlast en tippelen.

Groningen: hennepkwekerij
In een woning aan de Wibenaheerd in Groningen heeft de politie dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen. Politiemensen stelden een onderzoek in naar aanleiding van tips uit de buurt. De agenten troffen afgeplakte ramen en naar buiten hangende ventilatieslangen aan. In de woning werden in totaal 109 henneplanten aangetroffen, verdeeld over twee slaapkamers. Beide kwekerijtjes zijn ontmanteld en de planten alsmede de apparatuur zijn in beslag genomen. In overleg met het Openbaar Ministerie zijn de gehele kwekerij-inventaris en de planten vernietigd. Bij onderzoek door een monteur van de stroomleverancier bleek dat de elektriciteit voor de plantage buiten de meter om werd afgetapt. Er wordt aangifte gedaan van diefstal van elektriciteit. De bewoner van het pand, een 39-jarige Groninger, was niet thuis. Hij wordt nader door de politie gehoord.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie