Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wegens MKZ afgesloten wegen in Flevoland weer open

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Flevoland

Zwemwater

Alle wegen in Flevoland weer open

Naar aanleiding van MKZ-besmetting in Oosterwolde een aantal weken geleden, viel een deel van Flevoland binnen het toezichtgebied. Het toezichtgebied MKZ in Flevoland is 22 mei officieel opgeheven. Er zijn in de afgelopen weken geen nieuwe MKZ-gevallen geconstateerd. De eindscreening is afgerond en ook daaruit zijn geen nieuwe gevallen voortgekomen. Reden voor het ministerie van LNV om bij ministeriële regeling in navolging van Friesland het toezichtgebied voor Flevoland op te heffen.

Dit betekent dat voor heel Flevoland de afgesloten wegen weer toegankelijk zijn voor alle verkeer. Ook de bossen zijn weer open voor het publiek, met uitzondering van de Oostvaardersplassen, het Fluitbos in de Oostvaardersplassen, de stille kern van het Horsterwold en Natuurpark Lelystad. Deze blijven voorlopig dicht. De compartimentering blijft van kracht en de daaruit voortvloeiende beperkende maatregelen met betrekking tot het vervoer, export enz.

Kijk voor meer informatie op de site van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: www.minlnv.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie