Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.00 uur
Mannen aangehouden

AMERSFOORT- Op zondagavond 18 mei vond er omstreeks 22.50 uur een schietpartij plaats op de Schimmelpennickstraat waarbij een 17-jarige man uit Amersfoort gewond raakte.

Een 24-jarige man uit Amersfoort liep over de Schimmelpennickstraat toen een bromfiets hem tegemoet kwam rijden. Op deze bromfiets zaten twee mannen in de leeftijd van 17 en 19 jaar, beiden afkomstig uit Amersfoort.
Bij het passeren werd de 24-jarige man door één van hen meerdere keren beschoten met een pistool. De 24-jarige wist op tijd dekking te zoeken achter een auto en werd niet geraakt. De twee mannen reden na de schietpartij hard weg.

De politie werd gewaarschuwd en stelde een onderzoek in. Aan de hand van een goed signalement kon op maandagmiddag 21 mei de 19-jarige man worden aangehouden in zijn woning. Hier werd ook het vuurwapen aangetroffen. De 17-jarige man werd aangetroffen in het ziekenhuis. Bij het schietincident heeft hij zich waarschijnlijk zelf verwond en liep daardoor een schouderwond op.

Het vermoeden bestaat dat de schietpartij is ontstaan na een uit de hand gelopen ruzie. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Automobilist onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagavond een 55-jarige bestuurder van een vrachtauto uit Amersfoort betrapt op het rijden onder invloed.

Een getuige die vermoedde dat de bestuurder onder invloed was, had met zijn mobiele telefoon de politie ingeseind. De politie traceerde kort daarna de vrachtauto op het bedrijventerrein De Isselt en sprak de bestuurder aan.
Er was inderdaad sprake van alcoholgebruik en na de ademanalyse op het bureau bleek dat de Amersfoorter 1,7 promille alcohol in zijn lichaam had.

Het rijbewijs werd ingevorderd. De man moet zich binnenkort verantwoorden bij de rechtbank.

Toezicht op scholierenroute

AMERSFOORT De politie hield dinsdagmiddag toezicht op de Bosweg, Prins Frederiklaan, van Campenstraat, Everard Meijsterweg en de Weberstraat, een route die veelvuldig wordt gebruikt door de schooljeugd.

6 bestuurders kregen een bekeuring voor ondermeer het niet dragen van een helm, het opvoeren van de bromfiets en rijden met een onverzekerde bromfiets.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie