Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP-klacht over afschaffen gratis voicemail deels terecht

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Socialistische Partij

SP-klacht voicemail deels terecht

23-05-2001 De OPTA heeft Kamerlid Harry van Bommel deels gelijk gegeven in zijn klacht over het afschaffen van de gratis voicemail door KPN. Volgens de OPTA heeft KPN inderdaad te laat aangekondigd dat het bedrijf voortaan geld zou gaan vragen voor de voicemail. De OPTA wil echter niet tegen KPN optreden. Van Bommel heeft minister Netelenbos daarom gevraagd of hierdoor geen precedentwerking dreigt. Bovendien meent hij dat de termijn voor de aankondiging van het rekenen van een tarief voor diensten als voicemail langer moet zijn dan twee weken.
De OPTA concludeert verder dat door de overheid niet is vastgelegd wat een redelijke aankondigingperiode is van een tariefswijziging maar vindt dat hiervoor een periode van twee weken acceptabel is. KPN heeft zich daar niet aan gehouden. OPTA wil niet optreden tegen KPN 'aangezien de overtreding niet meer ongedaan kan worden gemaakt' en aangezien 'de schade die KPN heeft ondervonden als gevolg van de negatieve publiciteit ten aanzien van de wijze van bekendmaking dermate groot is dat een boete niet meer noodzakelijk is.'
Van Bommel wil van de minister weten of het niet handhaven van de regels niet een precedentwerking kan hebben. Bovendien wil het Kamerlid weten of de minister met hem van mening is dat KPN actiever moet laten weten dat de voicemail met # 61 # is uit te zetten. Ook de OPTA deelt die mening en heeft er bij KPN op aangedrongen om via de geëigende kanalen deze informatie voor consumenten beschikbaar te maken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie