Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 23-05-2001 Persberichten van District Heerlen
Heerlen

Persberichten 12.14 uur

Heerlen; brutale indringer
In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 01.30 uur heeft een tot nu toe onbekende man ingebroken in een woning aan de Hertogstraat en daarbij de 70-jarige bewoonster de schrik van haar leven bezorgd. De vrouw die in de woonkamer in bed lag, werd wakker door gestommel aan de achterdeur en plotseling geconfronteerd met een onbekende man die haar woning was binnengedrongen. De man vroeg de vrouw 25 gulden, doch de vrouw reageerde daar niet op en wilde naar buiten lopen om hulp te halen. Hierop trok de indringer haar naar binnen. Nadat hij enkele lades had doorzocht en daarbij een 50 gulden had buit gemaakt, gaf hij de vrouw een kus op haar wang en verliet de woning. Voor de vrouw die hartpatiënt is werd een arts gewaarschuwd. Zij was hevig ontdaan door het gebeuren.
Van de dader ontbreekt elk spoor.

Hoensbroek; harddrugs in auto
In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 01.10 uur werden drie mannen in de leeftijd van 25 tot 30 jaar aangehouden, omdat zij in een auto waarin zij reden harddrugs werden aangetroffen. Twee van de mannen zijn afkomstig uit Utrecht, de derde is zonder vast woon- of verblijfplaats. Agenten controleerden de auto omdat de bestuurder mistlichten voerde, zonder dat daar aanleiding toe was. Bij een vluchtig onderzoek in de auto troffen de agenten een ruime hoeveelheid harddrugs aan. Later bleek het ruim 40 gram cocaïne te zijn. De drie inzittende van de auto werden ingesloten.

Heerlen, Pillenmachine XTC-tabletten aangetroffen. Dinsdagmiddag omstreeks 16.15 uur hebben agenten van het districtelijk projectteam in een woning aan de Schaesbergerweg een tabletteermachine voor de productie van XTC-pillen aangetroffen. Naast de inbeslagname van de pillenmachine werden ook 150 XTC-pillen, 50 gram cocaïne, een grote hoeveel marihuana en diverse randapparatuur inbeslaggenomen. Naar aanleiding van de actie in de woning aan de Schaesbergerweg werd eveneens een onderzoek ingesteld in een pand aan de Mauritslaan in Geleen. Daar werden twee hennepplantages ontmanteld. In totaal werden 350 planten met allerlei randapparatuur inbeslaggenomen. Zowel in het pand in Heerlen als in dat in Geleen, werd op illegale wijze elektriciteit afgetapt.
In verband met deze zaken zijn een 32-jarige vrouw en een 38-jarige man uit Heerlen aangehouden. Beiden worden woensdag aan de officier van justitie voorgeleid.
De onderzoeken werden uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de rechter commissaris en de officier van justitie.

Brunssum; auto weg bij woninginbraak
Dinsdagmorgen werd tussen 02.15 uur en 06.30 uur ingebroken in een woning aan de Klingbemden in Brunssum. Bij de inbraak gingen de daders aan de haal met de auto van de bewoners die voor de woning stond geparkeerd. Bij de inbraak had men namelijk een sleutelbos gevonden, waaraan naast de huissleutels ook de autosleutels zaten. In de auto lagen de autopapieren en een gsm-telefoon. Toegang tot de woning werd verkregen door het forceren van een bovenlicht aan de achterzijde.

Brunssum; voetbalwijdstrijd met "staartje"
Een 41-jarige inwoner uit Brunssum, heeft naar aanleiding van zijn bezoek aan de voetbalwedstrijd BSV/Limburgia tegen PSV uit Eindhoven, die dinsdag 15 mei j.l. werd gespeeld, bij de politie aangifte gedaan van mishandeling.
De man heeft naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd, naar thans blijkt, een gehoorbeschadiging opgelopen. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Zoals bekend verliep de wedstrijd vrij rustig op enkele incidenten na met vuurwerk. Een projectiel ontplofte vlak bij de Brunssummer, waardoor hij naar nu blijkt een gehoorbeschadiging opliep. De Brunssumse politie is op zoek naar getuigen

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie