Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W Breda honoreren 23 grote projecten 'Hart voor je buurt'

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

23-05-2001

College honoreert 23 grote projecten Hart voor je buurt

Burgemeester en wethouders hebben 23 van de 48 subsidieverzoeken gehonoreerd, die in het kader van de nieuwe campagne Hart voor je buurt zijn ingediend. Het gaat om verzoeken boven een bedrag van fl. 3.000,- voor initiatieven van bewoners, die zelf actie willen ondernemen om hun buurt, wijk of dorp prettiger leefbaar te maken. Voor dit soort initiatieven is dit jaar fl. 425.000,- beschikbaar. De ideeën konden tot 15 maart worden ingediend. Aan de wijk- en dorpsraden en de trojkas is gevraagd over de ingediende subsidieverzoeken te adviseren en die te toetsen aan vooraf gestelde criteria.

De 23 gehonoreerde verzoeken voldoen alle aan de criteria die gelden om voor subsidie in aanmerking te komen. In de meeste gevallen hebben de aanvragers het geheel gevraagde subsidiebedrag toegewezen gekregen. Een aantal subsidieverzoeken is gedeeltelijk gehonoreerd. Acht van de 23 gehonoreerde verzoeken komen uit het district Zuidwest, negen uit Zuidoost, één uit Noordwest, vier uit Noordoost en één uit district Centrum. Het gaat bijvoorbeeld om de aanleg van speeltuintjes, de inrichting van een evenemententerrein, de renovatie van een gebouw, het plaatsen van hekwerk, de aanleg van verlichting, de inrichting van een jongerenontmoetingsplaats en de organisatie van activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. Evenals in voorgaande jaren gaan de districtsmanagers de bewoners begeleiden bij de uitvoering van de projecten, maar zelfwerkzaamheid blijft voorop staan. Alle indieners van een subsidieverzoek krijgen binnenkort persoonlijk bericht van de gemeente. In een beschikking wordt gemotiveerd waarom een aanvraag is afgewezen. Tegen het collegebesluit kan beroep worden aangetekend ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB).

Breda, 23 mei 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie