Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Emmen gaat deel kinderopvang openbaar aanbesteden

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: Uitbreiding kinderopvang, 23 mei 2001

Uitbreiding kinderopvang
Gemeente Emmen gaat deel kinderopvang openbaar aanbesteden

De gemeente Emmen heeft van het Rijk geld ontvangen voor nieuwe kinderopvangplaatsen. Daardoor kan de kinderopvang de komende jaren (tot 2003) worden uitgebreid. Het gemeentebestuur heeft besloten om in totaal 107 kindplaatsen openbaar aan te besteden.

Met de openbare aanbesteding wil de gemeente Emmen met name een kans bieden aan startende ondernemers in Emmen. Naast startende worden ook bestaande kinderopvangaanbieders uitgenodigd om zich in te schrijven op de aanbesteding. Als voorwaarde geldt dat men een erkende locatie of vestiging in het bezit heeft of krijgt. Op deze manier worden eerlijke concurrentieverhoudingen gecreeerd. Bovendien betekent dit meer keuzemogelijkheden voor ouders.

Kindplaatsen
De aanbesteding heeft betrekking op hele en halve dagopvang, buitenschoolse opvang, vakantieopvang en flexibele opvang. De gemeente gaat er van uit dat deze plaatsen verdeeld worden over meerdere aanbieders, met een minimum van tien kindplaatsen per aanbieder. Per opvangplaats is voor de periode tot 31 december 2002 een éénmalige investeringssubsidie van maximaal 9.300,- beschikbaar. De opvangplaatsen moeten uiterlijk 31 oktober 2002 gerealiseerd zijn.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie