Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP steunt Van Gijzel (PvdA) in eis vertrek NS-directie

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Socialistische Partij

SP steunt Van Gijzel (PvdA) in eis vertrek NS-directie

25-05-2001 SP-Kamerlid Harry van Bommel heeft vandaag steun betuigd aan het adres van PvdA-Kamerlid Rob van Gijzel die vanochtend voor de Vara-radio zei dat de directie moet opstappen omdat de ellende op het spoor nog zeker anderhalf jaar zal duren. In een zogeheten amicebriefje laat Van Bommel weten dat hij het moedig vindt dat zijn collega zich zo duidelijk uitspreekt. Ook de SP houdt de directie verantwoordelijk voor de chaos die bij het bedrijf is ontstaan. 'Daarnaast is de directie hoofdverantwoordelijk voor de blijvend verstoorde verhoudingen tussen personeel en leiding van het bedrijf. Alleen een nieuwe directie kan werken aan herstel van het vertrouwen,' zo meent Van Bommel.
Van Bommel meent wel dat Van Gijzel nu moet doorbijten en suggereert zijn collega om volgende week de kwestie in mondelinge vragen bij minister Netelenbos aan de orde te stellen. Mocht Van Gijzel daartoe niet bereid zijn dan zal de SP'er zelf minister Netelenbos naar de Kamer roepen. Mocht minister Netelenbos niet bereid zijn de eis tot vertrek van de directie te ondersteunen en mocht de directie niet uit eigener beweging opstappen, dan zal de SP een publieksactie starten om het vertrek van de directie te bewerkstelligen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie