Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Met uitspraken Huizinga is grens bereikt voor Groen Links

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 23 mei 2001 13:17
Met uitspraken Huizinga is grens bereikt


(23 mei 2001)

Femke Halsema wil van de minister van V&W weten of zij nog het vertrouwen heeft dat deze NS-directie fatsoenlijk en betrouwbaar treinvervoer kan waarborgen. Zij zal de minister hierover dinsdag a.s. tijdens het vragenuur vragen stellen.

Na de moedeloos makende discussies over 'het rondje rond de kerk' en de soms onnavolgbare opstelling van de NS-direktie in dit conflict, stelt Huizinga nu dat de reiziger zich maar voor moet bereiden op anderhalf jaar ellende. Feitelijk zegt hij dat hij het prestatiecontract met de minister niet zal uitvoeren. GroenLinks vindt dat de grens bereikt is. De minister van V&W zal een behoorlijke kwaliteit van het treinvervoer moeten garanderen.

Zij kan zich niet beperken tot het opleggen van boetes als de NS zich niet aan het contract houdt. Die boetes zijn inmiddels onontkoombaar voor NS, dus daar gaat geen enkele prikkel meer van uit. Er is meer nodig. En als het niet met deze directie kan........

Femke Halsema

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie