Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijdrage B&W Rotterdam aan woongroep Kaapverdische ouderen

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Bijdrage woongroep Kaapverdische ouderen

(22-05)Het College van B&W geeft een bijdrage uit het Innovatiefonds Stedelijke Woonkwaliteit aan de 'Woongroep Kaapverdische ouderen' voor de bouw van een aantal woningen met een gemeenschappelijke ruimte in Rotterdam West.
Het initiatief is enige jaren geleden genomen door de Federatie van Kaapverdische organisaties in Rotterdam, tegenwoordig bekend als de Stichting Avanco.
Kaapverdische ouderen geven aan graag bij elkaar te willen wonen en gebruik te willen maken van een gemeenschappelijke ruimte, zonder totaal afgezonderd te zijn van mensen van andere culturen. Aan deze wensen komt een ouderenhuisvesting aan de Schiedamseweg tegemoet. Binnen het Uitvoeringsprogramma Wijkaanpak stimuleert de gemeenteraad 'vernieuwende bouw en beheerinitiatieven'. Dit is in begin 1999 vertaald in het Innovatiefonds Stedelijke Woonkwaliteit, als onderdeel van het raadsvoorstel 'Experimenten Wijkaanpak'.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie