Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Smallingerland - definitieve resultaten bodemonderzoek

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Smallingerland

Definitieve resultaten bodemonderzoek bekend (23-5-01)

De provincie Fryslân heeft woensdagmorgen 23 mei de definitieve resultaten van een onderzoek naar de bodemkwaliteit in de omgeving van ATF bekend gemaakt. Het doel van het onderzoek was tweeledig. Aan de ene kant moest het onderzoek vaststellen of de brand op 12 mei 2000 heeft geleid tot een toename aan zware metalen in de bodem. Aan de andere kant moest het onderzoek duidelijkheid geven of een mogelijke verhoging van de stoffen in de bodem risicos voor de volksgezondheid en het milieu met zich meebrengt.
Op basis van de onderzoekconclusies van bureau Tauw zijn GS van mening dat er in het gebied nauwelijks sprake is van bodemverontreiniging en dat daarmee de risicos voor de volksgezondheid en het milieu verwaarloosbaar zijn. GS zijn dan ook van mening dat er geen aanvullende maatregelen, bijvoorbeeld bodemsaneringen, of aanvullende onderzoeken nodig zijn.

De nu gepresenteerde resultaten zijn gelijkluidend aan die uit de voorlopige rapportage, die enige maanden geleden openbaar werd gemaakt. Het gemeentebestuur van Smallingerland heeft kennis genomen van de inhoud van het rapport en stemt in met de conclusies die Gedeputeerde Staten daaraan hebben verbonden.

Meer over het bodemonderzoek vindt u op: www.fryslan.nl. De gemeente Smallingerland heeft de gang van zaken rondom de Atf brand eind vorig jaar geëval;ueerd. Als u geïnteresseerd bent in de tekst van die evaluatie ga dan naar: nieuws/zoeken in eerdere berichten. Door in het tekstvak evaluatie atf in te tikken komt u bij de integrale tekst.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie