Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Twee duo-raadsleden Amsterdam Anders/De Groenen benoemd

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Fractie Amsterdam Anders/De Groenen
p/a.: Stadhuis, Amstel 1, kamer 2229, 1011 PN Amsterdam tel: 020-552.2706
fax: 020-552.2760
e-mail: AA/(DG@raad.amsterdam.nl)
website: http://www.pz.nl/groenenadam

Persbericht

Amsterdam, 23 mei 2001

Twee nieuwe duo-raadsleden Amsterdam Anders/De Groenen benoemd.

De gemeenteraad heeft vandaag twee nieuwe duo-raadsleden van Amsterdam Anders/De Groenen (AA/DG) benoemd. De fractie zal worden uitgebreid met Wineke 't Hart en Jupijn Haffmans. Haffmans gaat in de gemeenteraadscommissie Onderwijs van wethouder Van der Aa de partij vertegenwoordigen en 't Hart gaat het woord voeren in de commissie Milieu van wethouder Grondel.

Jupijn Haffmans (26) was bestuurslid van de Amsterdamse studentenvakbond ASVA en projectcoordinator bij de landelijke studentenvakbond LSVb. Hij was voorzitter van de overkoepelende Amsterdamse jongerenorganisatie OOJA. Haffmans was de afgelopen drie jaar partijvoorzitter van Amsterdam Anders. Hij organiseerde diverse acties en debatten tegen racisme en voor de legalisering van illegalen.

Wineke 't Hart (36) is momenteel achterbanmedewerker bij Milieudefensie ondermeer voor de campagne tegen klimaatsverandering. Daarvoor werkte ze bij het Milieucentrum Amsterdam. Ze was een van de oprichters van het Platform Binnentuinen. Verder was 't Hart betrokken bij het Platform tegen de Koppelingswet en de referenda tegen Ijburg en de NoordZuidlijn.

Nieuw bestuur
De ledenvergadering van Adam Anders/De Groenen koos onlangs ook een nieuw 7-koppig partijbestuur. Anne van Schaik (29) wordt voorzitter van de vereniging. Zij was eerder bestuurlijk actief bij Amsterdamse actieorganisaties zoals solidariteitsfonds X-Y en Platform Naar een Ander Europa. De ledenvergadering besloot verder om de beide partijorganisaties samen te voegen en bij komende verkiezingen opnieuw mee te doen onder de naam Amsterdam Anders/De Groenen (AA/DG).

Voor meer informatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie