Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek dodelijke steekpartij in Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 23-05-2001 Kerkrade; onderzoek dodelijke steekpartij Woensdag 23 mei 2001 - 13.25 uur

Kerkrade; onderzoek dodelijke steekpartij

Uit het politieonderzoek inzake de dodelijke steekpartij van afgelopen zondag in Kerkrade is tot nu toe gebleken dat een zakelijk geschil tussen de 38-jarige aangehouden verdachte en het 41-jarige slachtoffer waarschijnlijk de oorzaak van een en ander is geweest. De 38-jarige verdachte en het slachtoffer kenden elkaar.

Omdat de verdachte het meningsverschil bespreekbaar wilde maken, reisde hij vanuit Egypte naar Nederland.
Afgelopen zondag trof men elkaar in de woning van de 44-jarige bewoonster en haar 41-jarige kennis in de Büttgenbachtstraat in Kerkrade.
Bij dat gesprek was ook de later aangehouden in België woonachtige 20-jarige verdachte aanwezig. In die woning ontstond op een gegeven moment een vecht- en/of steekpartij waarbij het slachtoffer kans zag om te vluchtten.
Daarbij werd hij achterna gezeten door de 38-jarige en 20-jarige verdachten. In de omgeving van de Catharinastraat ontstond weer een vecht- en/of steekpartij.
Beide verdachten konden kort na de steekpartij op de Catharinastraat worden aangehouden.

De twee mannen zijn/worden in de loop van de dag voorgeleid voor de officier van Justitie in Maastricht.
Omdat er geen gronden meer aanwezig waren om de aangehouden vrouw en haar kennis langer in hechtenis te houden, werd de vrouw dinsdagavond en de man woensdagmiddag weer in vrijheid gesteld.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie