Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openet Telecom en Portal Software intregreren mediation

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

OPENET TELECOM EN PORTAL SOFTWARE INTREGREREN MEDIATION EN BILLING VOOR NIEUWE-GENERATIE MOBIELE DIENSTEN

Openet Telecom (Dublin, Ierland), wereldleider in convergent mediation kondigt de voltooide integratie en onmiddellijke beschikbaarheid aan van Openet s FusionWork met de productlijn Infranet Wireless van Portal Software, Inc. Beide software platforms zijn toonaangevend binnen hun marktsegment en ontwikkeld voor nieuwe-generatie mobiele service providers. De software platforms bieden de naadloze, realtime zowel als batch-verwerkende mediation en billing oplossingen. Dit is de technologie waar de nieuwe markt van convergerende mobiele diensten met spraak, WAP, GPRS, spel en video momenteel om vraagt.

"De integratie van FusionWorks en Infranet Wireless geeft service providers een krachtige technologie die data van geheel verschillende typen netwerken consolideert, op elk gewenst niveau van gebruik en facturatie. Bovendien maakt deze technologie een snelle ontwikkeling en introductie van nieuwe toepassingen en diensten mogelijk," zegt Philip Hogan, Vice President Strategic Alliances van Openet. "Voortaan kunnen klanten die Portal s Infranet gebruiken snel en gemakkelijk de functionaliteit van hun facturatiesysteem verrijken en hun bestaande netwerkfaciliteiten volledig benutten. Dit met behulp van hetzelfde convergent mediation systeem dat ook AT&T Wireless onlangs selecteerde na evaluatie van alle relevante oplossingen."

De Infranet Wireless productlijn van Portal biedt uitgebreide ondersteuning van nieuwe-generatie (convergent) mobiele diensten. Service providers zetten met Infranet snel een business-model op, compleet met een tarievenplan voor een breed menu van spraak- en datadiensten bestemd voor uiteenlopende systemen bij de eindgebruiker. Met Infranet wordt in korte doorlooptijd convergent facturatie gecreëerd voor nieuwe-generatie diensten die via mobiele telefoons en andere apparatuur worden aangestuurd of gebruikt. De service provider stelt tarieven vast gebaseerd op de werkelijke marktwaarde van een dienst, rekening houdend met bijvoorbeeld tijdstip van de dag en exclusiviteit. Verder ondersteunt de software pre-paid of post-paid tarifering alsmede verdeelsleutels en merkpromotie voor partners binnen een service-concept. Tenslotte zijn er faciliteiten voor interactieve eigenschappen, zoals realtime opgave vooraf van de kosten van een dienst.

"FusionWorks van Openet is een uitstekend platform voor het filteren en bundelen van complexe gebruiksgegevens voor de nieuwe-generatie value-added diensten die de mobiele service providers willen introduceren," zegt John Janetos, directeur Strategic Alliances bij Portal Software. "Nu de integratie van onze beide platforms is voltooid, kunnen onze klanten de gebundelde functionaliteiten voor facturatie en mediation volledig uitbuiten om nieuwe businessmodellen te ontwikkelen. De nieuwe-generatie diensten halen daarmee het uiterste uit de mogelijkheden van de telecom infrastructuur."

Profiel Portal Software, Inc.

Portal Software ontwikkelt software voor beheer van nieuwe-generatie communicatie en e-services. Met het Infranet Wireless software platform introduceren service providers in korte tijd nieuwe diensten op basis van solide business-modellen. De software ondersteunt daarbij het definiëren van tariefplannen en bouwen van facturatiesystemen. De software is onder licentie in gebruik bij ruim driekwart van de 25 grootste service providers in de wereld, voor ondersteuning van mobiele diensten, breedbandig Internet, nieuwe-generatie spraak en nieuwe e-service concepten. Tot de klanten van Portal Software horen AOL Time Warner, Reuters, Qwest Communications, Sprint, NTT, Deutsche Telekom, Telenor Mobil AS, China Telecom, France Telecom en Akamai Technologies, Inc. Portal Software heeft ruim 1,500 mensen in dienst, in wereldwijd meer dan 40 vestigingen. Portal Software, Inc. heeft een notering aan de Nasdaq, fondscode PRSF.

Over Openet Telecom

Openet Telecom, dat in juli 1999 is opgericht, is wereldmarktleider in schaalbare mediation oplossingen die netwerkexploitanten met uiteenlopende netwerken in staat stellen om geavanceerde communicatiediensten gemakkelijk te implementeren, te beheren en te factureren.

Openet Telecom s vlaggeschip FusionWorks is een mediationplatform met hoge prestaties dat gebruikspatronen van klanten samenbrengt uit bestaande onderdelen van de netwerk infrastructuur, IP-netwerken en de volgende generaties netwerken voor mobiele communicatie, waaronder GPRS, EDGE en UMTS. Het convergentievermogen van Openet software stelt netwerkexploitanten in staat te blijven voldoen aan eisen van de consument in de geliberaliseerde telecommunicatiemarkt.

Openet Telecom, met hoofdkantoor in Dublin, Ierland, en kantoren in Londen, Parijs, Frankfort, Stockholm en San Francisco, levert al diensten aan AT&T Wireless, Cable and Telephone, Convergent Networks Services, Esat (een dochteronderneming van British Telecom), Essent, First Mark, Global Telesystems, Nextra (een dochteronderneming van Telenor AS) en World Access.

Voor nadere informatie www.openet-telecom.com

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie