Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herengracht Den Haag ingrijpend vernieuwd

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-05-22: Herengracht weer als nieuw pag.nr.=7074

De Herengracht is ingrijpend vernieuwd. Dit was nodig omdat de functie van de Herengracht de laatste jaren ingrijpend is gewijzigd. Eerste diende zij als doorgaande autoroute voor het verkeer vanaf de Bezuidenhoutseweg richting binnenstad. Tegenwoordig zijn deze verkeersstromen sinds enkele jaren uit de binnenstad verdwenen. De Herengracht vormt nu de verbindingsroute voor voetgangers tussen Centraal Station en de binnenstad. Ook is de Herengracht van belang als fietsroute tussen de Bezuidenhoutseweg en de binnenstad.

De asfaltrijbaan is vervangen door een smallere rijbaan met klinkerbestrating. Aan beide zijden van de weg zijn voor voetgangers brede trottoirs aangelegd. In de zomermaanden is op deze trottoirs volop ruimte voor terrassen. De zieke iepen zijn vervangen door linden. Deze monumentale boombeplanting geeft de Herengracht een rustige en voorname sfeer.

De herinrichting van de Herengracht valt binnen het plan De Kern Gezond. Dit plan richt zich op het verkeersluw inrichten van de openbare gebieden in de binnenstad. Dit betekent dat de binnenstad alleen toegankelijk is voor noodzakelijk autoverkeer ten behoeve van bewonersparkeren en laden en lossen. Het langzaam verkeer krijgt prioriteit en voor voetgangers wordt een aangenaam klimaat gecreëerd.

Het werk aan de Herengracht is oktober vorig jaar begonnen. Rioleringen, kabels en leidingen zijn vervangen of vernieuwd. De huidige lichtmasten gaan nog vervangen worden door hangende verlichting.

De Fluwelen Burgwal krijgt eenzelfde inrichting. Deze herinrichting zal grotendeels voor de bouwvakvakantie klaar zijn. Het deel van de Fluwelen Burgwal waar nu nog steigers staan van de bouw van de Resident, wordt opnieuw ingericht aan het eind van dit jaar.

Op woensdag 23 mei 2001 opent de heer mr. drs. B.J. Bruins, wethouder van Verkeer, Binnenstad en Beschermde Stadsgezichten van de gemeente Den Haag op speelse wijze de vernieuwde Herengracht.

22 mei 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie