Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister van Mauritanië bezoekt Katwijk

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Katwijk
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Katwijk* Minister van Mauritanië bezoekt Katwijk

Katwijk, 21 mei 2001

Op woensdag 23 mei brengt de minister van Visserij en Maritieme economie van Mauritanië een bezoek aan Katwijk. Het gemeentebestuur en de Stichting Hulp aan Mauritanië ontvangen het gezelschap in het gemeentehuis. Doel van het driedaagse bezoek van de minister aan ons land is het verstevigen van de groeiende economische band tussen Mauritanië en Nederland. Katwijk neemt in deze relatie een bijzondere plaats in. De drie grootste reders van Katwijk zijn namelijk zeer regelmatig te vinden voor de kust van Mauritanië. Gezamenlijk vormen zij de grootste Nederlandse vissersvloot in dat deel van de wereld.

Het programma van het bezoek bestaat uit een ontvangst door de burgemeester van Katwijk, de heer Van Wouwe. De Stichting Hulp aan Mauritanië, die op ideële basis geld gaat inzamelen voor educatieve instellingen in Mauritanië, zal vervolgens iets vertellen over de relatie Katwijk-Mauritanië. Daarna praat het gezelschap gezamenlijk over de toekomst van het land en de relatie met de gemeente Katwijk.

De minister en zeven van zijn medewerkers worden vergezeld door twee medewerkers van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de heer Risseeuw, consul-generaal van Mauritanië in Nederland. De minister van Mauritanië is reeds lange tijd politiek actief en was voorheen een periode minister van Buitenlandse Zaken. Zijn bezoek is in het kader van een initiatief dat twee jaar geleden is ontstaan na de Dag van de Nederlandse Zeevisserij in Katwijk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie