Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overeenstemming tussen gemeente en Vrankrijk

Datum nieuwsfeit: 23-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


|
Overeenstemming tussen gemeente en Vrankrijk

Overeenstemming tussen gemeente en Vrankrijk

Het college van B&W stemt in met het akkoord dat burgemeester Cohen op woensdag 16 mei met Vrankrijk heeft bereikt. Kern hiervan is dat Vrankrijk als paracommerciële instelling zal worden geëxploiteerd en zal voldoen aan alle daarbij horende voorwaarden.

Vrankrijk zal een stichting oprichten en zich houden aan het openingstijdenregime van dagzaken (zondag t/m donderdag van 07.00 tot
01.00 uur en vrijdag en zaterdag van 07.00 tot 03.00 uur).

De politie ziet toe op de naleving van deze openingstijden, de Keuringsdienst van Waren op naleving van de Drank- en Horecawet.De overeenkomst geldt voorshands voor een periode van twee jaar.

De afgelopen tijd zijn door bemiddelaar Eberhard van der Laan gesprekken met Vrankrijk en de gemeente gevoerd. Uitgangspunt van de burgemeester is steeds geweest een voor beide partijen aanvaardbare oplossing binnen de bestaande wettelijke regelingen.

Het principeakkoord is op 22 mei door de Raadscommissie Algemene Zaken besproken.

Mirjam Otten

Naar boven


-

© gemeente Amsterdam - 23-05-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie