Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 10.00 uur

Datum nieuwsfeit: 24-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 10.00 uur
Verkeerscontroles

EEMLAND NOORD De politie controleerde woensdagmorgen tussen half tien en kwart over tien bij de oprit van de A1 bij Eemnes op het dragen van de autogordel. Er werden ongeveer vijftig voertuigen gecontroleerd. Zes mensen droegen de gordel niet en kregen een bekeuring van negentig gulden. Tussen half twaalf en kwart over twaalf werden op de Amersfoortseweg in Bunschoten-Spakenburg zestig autos gecontroleerd. Zeven personen droegen geen gordel en kregen een bekeuring.

Agenten zagen woensdagmiddag even na vijf uur op de Westdijk in Bunschoten-Spakenburg een snorfiets rijden waarvan zij vermoedden dat de tweewieler was opgevoerd. Een test op de rollenbank wees dat inderdaad uit, waarna de bestuurder, een zeventienjarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg, een bekeuring kreeg. De brommer wordt ontdaan van niet-originele onderdelen.

Gewond na aanrijding

SOEST Doordat een bestuurster van een personenauto een snorfiets geen voorrang verleende op de Oude Utrechtseweg, woensdagmiddag rond kwart over vijf, ontstond een aanrijding, waarbij de bestuurder van de snorfiets een hoofdwond opliep.
De automobiliste, een 53-jarige inwoonster van Soest, wilde vanaf de Ossendamweg linksaf de Oude Utrechtseweg op rijden. Hierbij had zij voorrang moeten verlenen aan de snorfietsster, een 58-jarige inwoonster van Amersfoort. Een aanrijding was het gevolg.

BAARN Mogelijk door een combinatie van alcohol en lol kwamen twee fietsers op de Amsterdamsestraatweg ten val. Dit gebeurde woensdagavond omstreeks elf uur. Vermoedelijk kwamen de sturen van de twee fietsers, twee Soesters van 25 jaar, tegen elkaar. Door de val liep echter één fietser een hoofdwond op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Te veel op

BAARN De politie controleerde donderdagmorgen rond half twee op de Hilversumsestraatweg een automobilist die te snel reed. Bovendien bleek de 28-jarige inwoner van Soest te veel alcohol te hebben gedronken. Hij blies 1,4 promille, wat hem zijn rijbewijs kostte. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie