Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkeersplein Laagraven, Nieuwegein, krijgt vier rijbanen

Datum nieuwsfeit: 24-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Verkeersplein Laagraven krijgt vier rijbanen
Het verkeersplein Laagraven, de verbinding tussen de A12, de Laagravenseweg en de Waterlinieweg, wordt uitgebreid van drie naar vier rijbanen. Dit gebeurt op het huidige plein: er wordt dus geen asfalt bijgelegd. Dat betekent dat de vier nieuwe rijbanen smaller worden dan de huidige drie. Ook komt er een nieuwe verkeerslichteninstallatie, die beter kan inspelen op de drukte op en rond het plein. Doel van zowel de nieuwe verkeerslichten als de uitbreiding van het aantal rijbanen is verbetering van de doorstroming op het plein. De capaciteit van het plein neem naar schatting toe met 20%.
De werkzaamheden starten in de week van 21 mei. In de eerste week van juni moet alles klaar zijn. De provincie Utrecht is opdrachtgever. Ook de gemeenten Nieuwegein en Utrecht en Rijkswaterstaat dragen financieel bij. De totale kosten bedragen acht ton. De aanpassing van het plein moet ook leiden tot een betere aansluiting van het plein aan de doelgroepenstrook langs de Laagravenseweg. Deze doelgroepenstrook is een busstrook waar bij wijze van proef vrachtwagens ook gebruik van mogen maken. Volgens de planning zou deze proef reeds afgelopen zijn, maar in verband met de aanpassing van het verkeersplein Laagraven wordt de proef met een half jaar verlengd.


Invoerdatum 23-5-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein
Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie