Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

D66 Hilversum wil behoud muziekschool

Datum nieuwsfeit: 24-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

D66: investeren in muziekonderwijs

Actueel D66 Hilversum

D66: "Muziekschool moet behouden blijven"

"De functie van de muziekschool moet en kan ook behouden blijven. Mits er politieke moed wordt getoond en ook de muziekschool VML zich constructief opstelt". Dit zegt D66-fractievoorzitter Erik Boog in reactie op de acties voor behoud van de muziekschool.

De fractievoorzitter van D66 erkent dat de kwestie van de muziekschool een complexe zaak is, mede omdat er een hele lange geschiedenis aan vooraf is gegaan. "Maar het is zaak nu vooruit te kijken en de fusie tussen muziekschool VML en creativiteitscentrum GOCK snel te laten plaatsvinden. Dat is in het belang van alle partijen". Boog heeft er vertrouwen in dat uiteindelijk op een zakelijke manier tot overeenstemming kan worden gekomen. Mits iedereen een beetje toegeeft. "De politiek zal moed moeten tonen om extra te investeren, maar ook de VML moet zich constructief opstellen. Dan komen we er wel uit."

Boog betreurt het dat het beeld is ontstaan dat alle subsidies voor muziekonderwijs zouden worden stopgezet. "Er is door de gemeenteraad alleen geld beschikbaar gesteld voor een gefuseerde instelling voortkomend uit VML en GOCK. Niet voor een zelfstandig VML. Op het moment van de fusie is het geld gewoon beschikbaar en komt er nog eens twee ton bij aan subsidie. Dat miljoen voor VML/GOCK is er nog steeds. Subsidies voor het muziekonderwijs zijn dus niet in gevaar."

De D66-fractievoorzitter hoopt dat er snel een oplossing komt en heeft daar ook vertrouwen in. D66 is niet meer in het college vertegenwoordigd, maar de democraten denken dat het nieuwe college ook bereid is de impasse te doorbreken. "Tijdens de collegeonderhandelingen voor het nieuwe college hebben alle fracties aan tafel zich uitgesproken voor behoud van de functie van de muziekschool. Niemand zit te wachten op hoge uitgaven voor wachtgelden terwijl er ondertussen geen muziekonderwijs meer is."

Boog is het eens met de kritiek dat er te weinig prioriteit in de politiek wordt gegeven aan cultuur. "Helaas is er in de gemeenteraad een algemeen gevoel dat het wel minder kan met welzijn en cultuur." Volgens Boog is het goed als de politiek nu een signaal afgeeft dat zij het serieus meent met cultuurbeleid in Hilversum. "Om de impasse te doorbreken zal zeker gekeken moeten worden naar het wegwerken van de tekorten van de muziekschool. Dan komt ook aan de orde welke prioriteiten je als politieke partij stelt".

Boog heeft wel gedachten over hoe de tekorten kunnen worden aangevuld. "Er ligt momenteel een slecht voorstel bij de raad om de kop van de Neuweg weer tweerichtingsverkeer te maken. De totale kosten lopen op tot z'n 900.000 gulden. Daarnaast blijkt dat het voorstel leidt tot een extra knelpunt op de binnenring. Niet aan beginnen dus. Wat mij betreft wordt een gedeelte van het beschikbare geld aangewend voor het wegwerken van de tekorten bij de muziekschool."

Telefoon/fax:
035 - 6221539

Post naar:
D66-fractie
Gijsbrecht van Amstelstr. 105-B
1214 AW Hilversum

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie