Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kameeltje geboren in Dierenpark Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 24-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Kameeltje geboren in Dierenpark Amersfoort
Voor het oog van bezoekers kwam het kamelenjong Ferus ter wereld

Gisteren is in Dierenpark Amersfoort een kameeltje geboren. De kleine dreumes kwam ter wereld voor het oog van enkele tientallen bezoekers die op dat tijdstip in het park aanwezig waren.

Het veulen kwam om 11:15 uur ter wereld in het buitenverblijf van de kamelen. Gasten die op dat tijdstip in het park aanwezig waren, verzamelden zich om naar de wonderlijke gebeurtenis te kijken. Een uur na de geboorte ging het kameeltje op wankele benen staan. Het kleine, witte en donzige kamelenjong kreeg de naam Ferus, wat de witte betekent in het Latijns. Ferus is de zoon van de 14-jarige Tineke en de eveneens 14-jarige vader Latec.

De bevalling duurde een kwartier en vond plaats onder het wakend oog van de andere kamelen, een aantal dierverzorgers en gasten met hun kinderen. Na een uur begon Ferus zelfstandig te drinken bij zijn moeder Tineke. Tineke is een ervaren moeder die al 4 veulens ter wereld heeft gebracht. Er zijn nu in totaal 10 kamelen in Dierenpark Amersfoort die allen deel uitmaken van het themagebeid de Stad der Oudheid. De geboorte van Ferus is de tweede kamelenbevalling van dit jaar. Op 12 februari jl. kwam het kameeltje Castor ter wereld. Hij werd verstoten door zijn moeder Máxima en is met de fles gezoogd. Allebei de kamelen Castor en Ferus maken het goed!

EINDE PERSBERICHT
Noot voor redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie