Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jos Verstappen gebruikt gaatje in Formule 1 reglement

Datum nieuwsfeit: 24-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen

Onderstuur weg door neusvleugel

Jos is blij met de toch wat vreemde stellage op de neus van zijn A22. OrangeArrows maakt nu gebruik van een onbenut gaatje in het reglement in de niet aflatende zoektocht naar neerwaartse druk. Neerwaartse druk is altijd en overal van het hoogste belang in de Formule 1, maar in Monaco heb je alle 'downforce' nodig die je maar kan vinden. Zoals Tom Walkinshaw vandaag zei: "Je moet alles wat je hebt op die auto gooien om hem sneller te maken door de bochten, inclusief het keukenaanrecht."
Volgens Jos is de neusvleugel een aanwinst: "Vooral het verschil met het rijden met nieuwe banden is aanzienlijk. Het onderstuur is gewoon weg." Waarom heeft Jos dan zijn snelste tijd neergezet zonder de neusvleugel? "Op het laatst kwam ik nog naar buiten om mijn tijd te verbeteren maar Ralf zette zijn auto in de vangrail en toen kon ik mijn run niet afmaken. Maar we hebben vandaag lekker gewerkt aan de race set-up. Ik hoop morgen op een 12e 13e plek. Maar je weet hoe het hier gaat: je moet echt een goede run kunnen maken. Als je maar een keer iemand tegenkomt kan je je rondje weggooien."

Klik op het kaartje van het circuit om Jos' visie op het circuit te zien.

24
mei
2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie