Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Keringhuis Hoek van Holland geopend met Hemelvaart

Datum nieuwsfeit: 24-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

*** PERSBERICHT ***

Keringhuis: Geopend met Hemelvaart.

Hoek van Holland, 22 mei 2001, Het informatiecentrum van de stormvloedkering in de Nieuwe Waterweg is op Hemelvaartsdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Bezoekers kunnen in het Keringhuis, het informatiecentrum bij de Maeslantkering in Hoek van Holland de nieuwe tentoonstelling over hoogwater bekijken. De toegang is gratis. Op Hemelvaartdag starten om 11.30, 13.30 en 15.00 uur instaprondleidingen die dan ook over het terrein gaan. Kinderen kunnen een leuke speurtocht doen, waarbij ze ditmaal ook het uitzichtpunt naast de kering moeten beklimmen.

In het informatiecentrum het Keringhuis is een tentoonstelling over de stormvloedkering ingericht, waarbij de bezoeker centraal staat: deze kan zelf interactieve presentaties en computerspelletjes bedienen. Vanuit het restaurant is een prachtig uitzicht op de stormvloedkering en de voorbijvarende schepen.

Openingstijden het Keringhuis
ma t/m vr van 10.00 tot 16.00 uur
za en zo en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Keringhuis, Margit Dokter, communicatiemedewerkster telefoon: 0174-511222/ fax: 0174-540324 / e-mail: (keringhuis@podium.nl)
Adres: Nieuw Oranjekanaal 139, 3151 XL, Hoek van Holland

De Maeslantkering bij Hoek van Holland is het imposante sluitstuk van de Deltawerken. Deze stormvloedkering brengt Zuid-Holland definitief in veiligheid door met zijn twee enorme witte armen bij stormvloed in één keer de 360 meter brede Waterweg af te sluiten. In het ernaast gelegen informatiecentrum, het Keringhuis, is een tentoonstelling ingericht, waarbij de bezoeker centraal staat: deze kan zelf interactieve presentaties bedienen. Vanuit het restaurant is een prachtig uitzicht op de stormvloedkering en de scheepvaart in de Nieuwe Waterweg.

het Keringhuis, informatiecentrum Maeslantkering
Nieuw Oranjekanaal 139
3151 XL Hoek van Holland
tel: 0174-511222
(keringhuis@podium.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie