Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open Nederlandse Chemie Sportdagen in Wageningen

Datum nieuwsfeit: 24-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

Persbericht

10 mei 2001, nr. 033

Chemiestudenten binden op Hemelsvaart de sportieve strijd aan

Open Nederlandse Chemie Sportdagen in Wageningen

Vanaf donderdag 24 mei (Hemelsvaart) staat Wageningen twee dagen in het teken van de Open Nederlandse Chemie Sportdagen, beter bekend als de ONCS. Op het Universitair Sportcentrum De Bongerd zullen zo'n 400 chemiestudenten uit heel Nederland de sportieve strijd aanbinden op onderdelen als volleybal, tennis, tafeltennis, voetbal, badminton, bierestafette, basketbal, triviant, hockey, schaken, frisbee en darts. Er komen ook dit jaar weer enkele teams uit het buitenland, hetgeen de ONCS een bijzonder karakter geeft. De ONCS 2001 wordt georganiseerd door de studievereniging Nicolas Appert van de Wageningse levensmiddelentechnologen.

De Open Nederlandse Chemie Sportdagen, beter bekend als de ONCS, is in 1988 voor het eerst gehouden door de Chemische Binding, Groninger studievereniging voor chemie en chemische technologie. Sindsdien wordt dit sporttoernooi voor studenten jaarlijks gehouden met Hemelvaart. De ONCS is alleen bedoeld voor studenten met een universitaire scheikundige achtergrond. Twee jaar geleden wist Nicolas Appert de Open Nederlandse Chemie Sportdagen in Amsterdam te winnen, waardoor zij dit jaar de organisatie van het sportevenement op zich genomen hebben.

Het programma voor de ONCS 2001 begint eigenlijk al op woensdagavond met een ontvangst en borrel voor alle deelnemers. Hemelvaartdag staat voor het grootste deel in het teken van wedstrijden, maar na het voetbaltoernooi wordt de avond besloten met een daverend feest. De sportdagen worden op vrijdag 25 mei afgesloten met een prijsuitreiking vanaf 17:00 uur. Meer informatie over de Open Nederlandse Chemie Sportdagen is te vinden op internet: www.ftns.wau.nl/ONCS/index.htm

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie