Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Khaled, ortaÆ, spearhead en postmen op Dunya festival

Datum nieuwsfeit: 26-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Anti Racisme Informatie Centrum

ROOTS & ROUTES
KHALED, ORTAÇ, SPEARHEAD EN POSTMEN IN OPEN AIR CONCERT

Rotterdam, 14 mei 2001 - Roots & Routes spettert op zaterdag 26 mei a.s. met een groot open air concert onder de Rotterdamse Euromast, op de eerste avond van het Western Union Dunya Festival. Khaled, Serdar Ortaç, Spearhead en Postmen treden vanaf 19.30 uur op. De NPS zendt het concert zondag 27 mei op Nederland 3 uit.

Programma...
Khaled, de wereldberoemde Algerijnse koning van de raï, opent het concert.Als pionier in de muziek staat hij symbool voor het concept van Roots & Routes: voor traditie en vernieuwing, verleden en toekomst. Deze koning raakt - met zijn Arabische roots en eigen culturele tradities - universele raï met funky Indiase, Caraïbische en westerse muziekinvloeden. Khaled is een voorbeeld voor een groot deel van de jonge stadsbevolking in Nederland, die hun roots en hun toekomstvisie nauw met elkaar verbinden. Evenals de van oorsprong Turkse artiest Serdar Ortaç, die een spectaculaire show met Turkse en Latijn-Amerikaanse beats brengt. Micheal Franti zorgt met zijn band Spearhead voor vuurwerk met een inspirerende en opzwepende mix van soul en rap. Stay Human, het derde cd-album van deze funky hiphopband uit San Francisco, is op 7 mei uitgekomen. Met een opvallende mix van hiphop en roots-reggae laat de populaire Rotterdamse formatie Postmen van zich horen. Postmen is eveneens een voorbeeld van hoe traditie en vernieuwing, verleden en toekomst, ook in Nederland interessante en succesvolle concepten voortbrengt. Het concert wordt door de NPS uitgezonden op 27 mei op Nederland 3, vanaf 22.30 uur. De presentatie is in handen van Jörgen Raymann, stand-up comedian en presentator van het NPS-programma The Comedy Factory. De NPS Radio verzorgt op zaterdag 26 mei een rechtstreeks verslag van het Roots & Routes concert, van 19.00 uur tot 01.00 uur.

Verder...
Roots & Routes bestaat uit meerdere onderdelen. Artiesten werken met jonge muzikanten van Nederlandse bodem in diverse masterclasses. De eerste masterclass met Khaled werd op 4 april feestelijk afgesloten met een klein concert in Nighttown. Ook heeft de NPS tien jonge, talentvolle televisiemakers aangetrokken om in een speciaal televisietraject mee te werken aan de NPS uitzending van het concert. Deze televisiemakers verzorgen tevens de productie en redactie van vier korte documentaires, die later dit jaar worden uitgezonden. Het idee achter Roots & Routes is dat jongeren met hun achtergrond spelen, deze zo nu en dan ontwijken, maar er altijd iets mee doen. Jongeren hebben het lef om aan bepaalde vastgelegde cultuurcodes en keurslijven te ontsnappen, om zo een nieuwe, spannende, allesomvattende cultuur te vormen, waarin traditie en rituelen nog steeds een belangrijke rol spelen. Roots en Routes: terugkijken op je geschiedenis en vooral vooruitkijken naar je toekomst.

Roots & Routes is een initiatief van STOA (Stichting Omroep en Allochtonen), Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa en de NPS, in samenwerking met Stichting Dunya.

Roots & Routes in concert
Dag Zaterdag 26 mei
Tijd 19.30 - 00.45 uur
Presentatie Jörgen Raymann
Locatie Euromastpark

Artiesten
Khaled (Algerije/Frankrijk) 19.30 - 20.45 uur Serdar Ortaç (Turkije) 21.15 - 22.15 uur Postmen (Nederland) 22.45 - 23.30 uur
Spearhead (USA) 23.45 - 00.45 uur

Voor meer informatie over Roots & Routes kunt u bellen of e-mailen met: Usha Marhé, pr-coördinator Roots & Routes, 010 - 402 2001 of (usha@rotterdam01.nl)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie