Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 26-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 26-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 26 mei 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: man aangehouden na tip stadswachten
Een 49-jarige inwoner van Groningen is vrijdagavond bij zijn woning aangehouden nadat hij kort daarvoor bij een benzinepomp aan de Beneluxweg in de stad had getankt zonder te betalen. Het kenteken van zijn voertuig was genoteerd, doch deze was afgegeven voor een ander voertuig dan bij de pomp was gesignaleerd. Oplettende stadswachten wisten echter feilloos aan te geven bij welke auto het kenteken behoorde en waar deze auto thuishoorde. De man is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De auto waarin hij reed met valse kentekenplaten is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: veroorzakers overlast aangehouden
De politie heeft vrijdagavond in de Oude Kijk in t Jatstraat en omgeving vrijdagavond vijf personen aangehouden en verbaliseerd voor het veroorzaken van overlast. Het betrof het in het openbaar gebruiken alcohol en drugs. Een van de aangehouden personen, een 32-jarige Stadjer ging volledig door het lint toen hij mee moest naar het bureau. Hij sloeg en schopte om zich heen en raakte daarbij enkele politiemensen. Gezien zijn toestand, de man was zwaar onder invloed, is hij in de dronkemanscel ingesloten. Hij krijgt een uitgebreid proces-verbaal.

Musselkanaal: doorrijdende alcomobilist aangehouden Een 55-jarige inwoner van Ter Apelkanaal is vrijdagmiddag bij zijn woning aangehouden nadat hij enige tijd daarvoor op de Aweg in Musselkanaal schade met zijn auto schade had veroorzaakt bij een botsing. Hij was achter op een langzaam rijdende automobiliste (79) uit Assen gebotst die ter plaatse wilde afslaan richting een parkeerterrein. Na de botsing reed de man dus door, maar kon korte tijd later worden opgespoord. Zijn auto vertoonde verse lakschade. Hij kon zich de aanrijding niet meer herinneren. Nadere onderzoek wees uit dat de man had gedronken. De ademanalyse aan het politiebureau gaf aan, dat de man ongeveer 1.6 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Hoogezand: man overloopt inbrekers
Een 42-jarige inwoner van Hoogezand heeft vrijdagnacht verwondingen opgelopen aan zijn hoofd, nadat hij bij zijn woning gekomen oog in oog kwam te staan met twee inbrekers. Hij begon meteen op de mannen in te slaan, maar kreeg eveneens klappen terug. De beide inbrekers ontkwamen vervolgens. Bleek, dat de woning geheel was doorzocht. Vermoedelijk kwam de bewoner juist op het moment dat de inbrekers klaar waren. De politie stelt een nader onderzoek in. Het is niet bekend of er spullen weg zijn.

Veendam: wegrennende automobilist verwondt zich na achtervolging Een 41-jarige automobilist uit Veendam raakte vrijdagnacht gewond tijdens een achtervolging door de politie. De man viel al rennende op een puntig hekwerk waardoor hij buikletsel opliep. Hij is ter behandeling opgenomen in het ziekenhuis. De man werd door de politie op de Briklaan in zijn woonplaats gesommeerd te stoppen voor een routinecontrole. Hij voldeed hier echter niet aan en verhoogde zijn snelheid. Na een achtervolging door enkele straten, zette hij zijn auto op de Barkstraat in Veendam aan de kant en vluchtte zijn auto uit, achterna gezeten door de politieagenten. Dezen troffen hem verderop, waarbij hij aangaf pijn in zijn buik te hebben. Het is niet bekend, waarom hij niet voldeed aan het stopteken. Vermoedelijk is de auto niet verzekerd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leek: tiener bewusteloos van glijbaan zwembad.
Een 13-jarige jongen uit Tolbert is vrijdagmiddag gewond geraakt nadat hij met zijn hoofd naar beneden van de glijbaan was gegleden in het zwembad op Nienoord in Leek. Getuigen hoorden een knal, waarna ze de jongen zagen drijven onder aan de glijbaan. Aanvankelijk dacht men dat het een grapje was, maar toen het te lang duurde is de jongen uit het water gehaald. Daarbij bleek dat hij bewusteloos was. Navraag leerde, dat hij met zijn hoofd naar benden van de glijbaan was gegaan en daarbij vermoedelijk zijn hoofd hard had gestoten. Gedurende de behandeling door ambulancepersoneel kwam hij weer bij. Omdat men ernstig nekletsel vermoedde is hij met de nodige voorzorg vervoerd naar het ziekenhuis.

Sauwerd: automobilist stomdronken
Een 46-jarige automobilist uit Sauwerd is vrijdagnacht in zijn woonplaats op de Provincialeweg door de politie aangehouden, nadat bleek dat hij nauwelijks zijn auto kon besturen. Hij viel bij het openen van de deur uit de cabine en was zeer duidelijk onder invloed van alcohol. Omdat hij niet in staat bleek een ademanalyse te ondergaan, is bij hem bloed afgenomen voor nader onderzoek. Tevens bleek dat hij een ontzegging had van de rijbevoegdheid en dat zijn auto vermoedelijk niet is verzekerd De politie onderzoek dit nog verder. Zijn auto is in beslag genomen.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie