Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 11.45 uur

Datum nieuwsfeit: 26-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 11.45 uur
Autodief op heterdaad betrapt

AMERSFOORT Vrijdagavond om kwart voor zeven zagen twee passanten op de Berkenweg dat een man in een auto probeerde in te breken. Zij waarschuwden de politie die de inbreker, een 29-jarige man uit Amersfoort, even later in de auto kon aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verhoor.

Winkeldief aangehouden

LEUSDEN Vrijdagmiddag om één uur werd op de Ursulineweg een winkeldief aangehouden. Personeel van de winkel had de man, een 29-jarige inwoner van Nijkerk, goederen zien wegnemen en de politie gewaarschuwd. De man kon later aan de politie worden overgedragen. De buit had een waarde van Fl. 87,- gulden. De man is meegenomen naar het bureau en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Bemoeial aangehouden voor baldadigheid

AMERSFOORT - Vrijdagmiddag zag de politie een auto rijden over de busbaan aan de Noordewierweg. De politie hield de bestuurder, een 36-jarige man uit Amersfoort, staande. Op dat moment vond een passant, een 24-jarige man uit Amersfoort het nodig zich er mee te bemoeien. De man werd gesommeerd om te vertrekken, maar deed dat niet.

Omdat hij vervelend bleef doen, heeft de politie de man aangehouden en een proces verbaal uitgereikt voor baldadigheid. De bestuurder van de auto kreeg alsnog een proces verbaal voor het rijden op de busbaan.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT/LEUSDEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie drie aanhoudingen verricht voor rijden onder invloed.

Om twee uur s nachts controleerde de politie op de Stadsring in Amersfoort een 45-jarige bestuurster uit Amersfoort. Zij moest een blaastest doen, die wees uit dat ze te veel gedronken had. De vrouw werd aangehouden en de ademanalysetest op het bureau gaf aan dat de vrouw een alcoholpromillage van 1,10 in haar lichaam had. Dat leverde haar een rijverbod van vier uur en een boete van 900 gulden op.

Op de Kleine Haag in Amersfoort controleerde de politie om vier uur s nachts een 23-jarige bestuurder uit Amersfoort. De blaastest gaf aan dat de man teveel gedronken had. Hij werd aangehouden en moest op het bureau een ademanalysetest doen. Het alcoholpromillage van 0,95 in zijn lichaam leverde hem een rijverbod van 3 uur en een boete van 700 gulden op.

Op de Heiligenbergerweg in Leusden controleerde surveillerende agenten een 30-jarige bestuurder uit Amsterdam. Omdat uit de auto een flinke alcohollucht kwam moest de man een blaastest afnemen. De verdachte weigerde echter de test correct uit te voeren en is daarop aangehouden. Ook op het bureau werkte de man niet mee aan de ademanalysetest. Hierop is het rijbewijs van de man ingenomen. Hij zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen. (Bij weigering van een blaastest zal altijd de hoogst mogelijke straf voor rijden het onder invloed worden gegeven.)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie