Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 26-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 26-05-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Frontale aanrijding
EMMELOORD Vrijdagmiddag heeft zich op de Espelerweg een frontale aanrijding voorgedaan. Een 34-jarige Heerenveense bestuurder van een bestelbus wilde afslaan en verleende daarbij geen voorrang aan een tegemoetkomende personenauto. Een frontale aanrijding was het gevolg. De inzittenden van de personenauto, twee vrouwen uit Espel (46 en 18 jaar) zijn met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politie hebben de autogordels en airbags erger letsel voorkomen.

Mishandeling
EMMELOORD Vrijdagnacht is op de Europalaan een 20-jarige Emmeloorder mishandeld. Volgens zijn verklaring is hij zonder enige reden mishandeld door een nog onbekende man. Hij is voor letsel aan het gezicht en pijnlijke ribben behandeld in het Dr. Jansenziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Mishandeling
BIDDINGHUIZEN De politie heeft vrijdagmiddag in een pretpark twee mannen uit Den Haag (28 en 29 jaar) en twee mannen uit Hoek van Holland (35 en 32 jaar) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een mishandeling. De gedupeerde, een 29-jarige Lelystedeling die werkzaam is als operator bij een van de attracties, had een kind dat op een verkeerde en gevaarlijke plek stond weggestuurd. Kennelijk tot ongenoegen van de mannen, want volgens getuigen mishandelden zij vervolgens de operator. Het viertal is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Inbeslagname neppistool
BIDDINGHUIZEN Vrijdagavond is in een pretpark een 23-jarige man uit Drachten aangehouden. Hij had mensen de stuipen op het lijf gejaagd door rond te lopen met een zogenoemde proppenschieter die niet van een echt pistool te onderscheiden was. Deze proppenschieter en een groot dolkmes zijn in beslag genomen. De man is na verhoor op het politiebureau weer in vrijheid gesteld.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Vrijdagnacht is op de Maerlant een 19-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 370 ug/l (0,84 promille). Hij is met een rijverbod van 3 uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Zeiler omgekomen
ALMERE Bij een vaarongeluk op het Ijmeer is vrijdagavond een 33-jarige man uit Den Haag om het leven gekomen. Bij het overstag gaan werd een zeil gestreken. Dit ging waarschijnlijk niet helemaal goed waardoor de catamaran over de kop sloeg. De onfortuinlijke Hagenaar raakte vermoedelijk verstrikt in het net en de tuigage. Het lukte de bemanningsleden helaas niet om de man op tijd te bevrijden. Reanimatie mocht niet meer baten.

Aanrijding door rijden onder invloed
ALMERE Een 24-jarige automobilist uit Almere is vrijdagavond op de Lagoenstraat aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt. Hij had geen voorrang verleend aan een 45-jarige automobilist uit Huizen die van rechts kwam. De Almeerder bleek gedronken te hebben en blies op het politiebureau 605 ug/l (1,38 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Betrapt bij stelen parkeerschijf
ALMERE Vrijdagnacht is een 18-jarige man uit Almelo aangehouden voor diefstal uit een auto. Een getuige zag hem in een auto zitten en belde de politie. De man is even later op de Dag Hammaskjoldhof aangehouden. Hij bleek uit de auto een parkeerschijf ontvreemd te hebben. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Auto ontploft
ALMERE Op de Haringvlietstraat is vrijdagavond een auto tot ontploffing gebracht. Omwonenden hoorden een harde klap. Aan de achterkant van de auto is waarschijnlijk een explosief tot ontploffing gebracht. De auto is total loss en is voor technisch onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Brandend afval
ALMERE De brandweer heeft vrijdagnacht een brandje bij kelderboxen aan de Zomerstraat moeten blussen. Een berg afval is vermoedelijk in brand gestoken. De schade bleef beperkt tot roetschade.

Beroving
ALMERE Een 20-jarige Almeerder is vrijdagnacht beroofd van zijn geld. Hij liep over de Korte Promenade toen hij opeens door twee nog onbekende mannen werd vastgegrepen. Onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp werd hij gesommeerd zijn geld af te geven en mee te lopen. Op de Grote Markt lieten ze hem vervolgens gaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aanrijding Gooiseweg
ZEEWOLDE Vrijdagochtend heeft zich op de Gooiseweg een kop-staartbotsing voorgedaan. Een 36-jarige automobilist uit Schiedam remde voor een oranje verkeerslicht bij de kruising met de Larserdreef. De 45-jarige automobiliste uit Maassluis kon niet meer op tijd stoppen en reed er achterop. Een 37-jarige Schiedamse passagiere van de man en twee meisjes die in de auto van de vrouw zaten (10 en 12 jaar uit Maassluis) zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie