Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jos Verstappen geniet slechts korte tijd van pole position

Datum nieuwsfeit: 26-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen

Coulthard op pole, teleurstellende kwalificatie voor OrangeArrows

David Coulthard zal morgen tijdens de 48e Grand Prix van Monaco vanaf pole position starten. Op de eerste startrij krijgt hij gezelschap van Michael Schumacher. Het kan dus een rechtsteeks gevecht worden tussen de twee belangrijkste kandidaten voor het wereldkampioenschap van het seizoen 2001. Ook de tweede startrij wordt broederlijk gedeeld door McLaren en Ferrari, in de personen van Mika Häkkinen en Rubens Barrichello. De OrangeArrows coureurs Jos Verstappen en Enrique Bernoldi vinden we pas ver terug in het achterveld, op de plekken 19 en 20.
Jos heeft nog even kunnen genieten van de pole position door als eerste naar buiten te gaan en de eerste tijd neer te zetten, 1:23.537. Het blijkt een verloren ronde want hij klaagt over te weinig grip. Dat blijkt als binnen tien minuten de eerste coureurs onder de 1:20 duiken. Jos weet zich in zijn tweede en derde run steeds te verbeteren maar blijft in het achterveld hangen. In zijn vierde run is hij in de eerste sectie goed op weg, maar verliest in de tweede en derde sectie weer zoveel dat hij zijn tijd van 1:20.823 niet meer kan verbeteren. Uiteindelijk eindigt hij dus als negentiende, maar in elk geval vóór teamgenoot Bernoldi die morgen vanaf plek 20 mag starten. David Coulthard weet in de laatste minuut de pole af te pakken van Michael Schumacher door met een tijd van 1:17.430 tweetiende van een seconde onder de tijd van de Duitser te duiken, die nog één ronde te gaan heeft. Helaas voor Schumacher moet hij zijn laatste vliegende ronde voortijdig afbreken met een, naar het lijkt, probleem met de voorwielophanging. Opvallend in positieve zin zijn Eddie Irvine die met zijn Jaguar morgen vanaf de zesde plek vertrekt en Giancarlo Fisichella die zich nog net in de top tien weet te kwalificeren. Is Benetton op de weg terug? Tegenvallers zijn verder nog de Saubers die op de posities vijftien en zestien starten.

26
mei
2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie