Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland van 25/5 t/m 26/5 (13.00)

Datum nieuwsfeit: 26-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 26-05-2001 Politieberichten van 25/5 (13.00) t/m 26/5 (13.00)

Drachten: winkeldiefstal
Vrijdag omstreeks 11.45 uur werd in een winkel aan de Dwarswyk een 57-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor het wegnemen van een zakje schuimbananen ter waarde van 1,69 gulden. Hij kreeg op het bureau een dagvaarding uitgereikt en een transactievoorstel van 250 gulden. Een 32-jarige inwoner van Assen heeft aangifte gedaan.

Dokkum: aanrijding met letsel
Vrijdag omstreeks 11.30 uur reed een 21-jarige automobilist uit Damwoude vanuit de Droppingwei de Hantumerweg op, richting Ternaard. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een 18-jarige fietser uit Gouda, die op een racefiets over het fietspad vanuit Ternaard richting Dokkum reed. De fietser klapte tegen de voorruit en liep een beschadigde elleboog op en kneuzingen. De fietser is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Oosterwolde: diefstal vissen
Tussen donderdag en vrijdag zijn 24 siervissen ontvreemd uit een vijver aan de Oerkampweg. Aangifte is gedaan door een 47-jarige inwoner van Oosterwolde. Het betreft onder andere zeven goudvissen, vier shubikins, tien goudwinders en een ghostkoi.

Appelscha: diefstal boodschappen
Vrijdag tussen 11.30 en 12.30 uur is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Oude Willem. Uit de kofferbak is een krat met boodschappen ter waarde van 70 gulden ontvreemd. Tevens is een tasje met een bankpas ontvreemd. Aangifte is gedaan door een 65-jarige inwoner van Burgum.

Marssum: eenzijdig ongeval met letsel
Vrijdag omstreeks 11.50 uur reed een auto, bestuurd door een 25-jarige inwoonster van Leeuwarden, met een 27-jarige plaatsgenoot als passagier, over de Rijkweg A31 bij Marssum. Na een inhaalpoging ging de auto, met normale snelheid, weer naar de rechterkant van de weg. Voor de afslag naar Marssum schoot de auto over de rijbaan, draaide vervolgens waarschijnlijk om zijn as en belandde op zijn kop in de sloot. Beide inzittenden sloegen uit de auto. Zij droegen geen gordel. De vrouw lag onder water en werd gered door haar medepassagier en een getuige. Ze werd met waarschijnlijk rugletsel per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De passagier werd even later met een andere ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis met nekklachten. De auto is afgesleept.

Heerenveen: aanrijding met letsel
Vrijdag omstreeks 14.10 reed een 20-jarige automobilist op de Thialfweg in de richting van de Fok. Hij wilde daar linksaf slaan in noordelijke richting. Een 59-jarige fietser uit Hoogeveen fietste op de ventweg langs de Fok. De automobilist zag de fietser te laat, mogelijk door het felle zonlicht en een geparkeerde auto. De fietser is met waarschijnlijk een gebroken been en armletsel overgebracht, per ambulance, naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Sonnega: omstanders redden leven man
Vrijdag omstreeks 15.30 uur haalde een 22-jarige automobilist uit Oldelamer op de Hoofdweg een auto en een bus in. Tijdens deze inhaalmanoeuvre raakte de bestuurder, die met hoge snelheid reed, met zijn voertuig in de linkerberm. De auto slipte over de weg en botste tegen een boom. Hierdoor kwam de auto op zijn kant te liggen, vloog door de rechterberm en kwam tot stilstand tussen twee andere bomen. Auto en bestuurder raakten klem te zitten. Tevens vatte de auto vlam. Omstanders, waaronder een 27-jarige inwoner van Munnekeburen en een 35-jarige inwoner van Emmeloord, haalden op perfecte wijze het slachtoffer uit de auto. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis De Tjongerschans. De brandweer heeft de brand geblust. Het verkeer is circa anderhalf uur omgeleid. De auto was total loss en is afgesleept.

Heerenveen: tasjesdieven gepakt
Vridagmiddag fietste een 77-jarige inwoonster van Heerenveen over de Jousterweg. Tussen de minirotonde en de Jousterbrug werd ze klem gereden door drie knapen op twee fietsen. Hierbij werd de tas uit haar fietstas gegrist. Vervolgens fietsten de jongens weg richting minirotonde. Een politieman, die toevallig in de buurt was, reed de verdachten vervolgens klem. Hierbij lieten ze de tas vallen. Terwijl ze vluchten werden ze aangehouden door een andere automobilist. Hierbij viel een fiets tegen de auto van de aanhouder. Twee jongens van 14- en 15 jaar, uit Wolvega, konden worden aangehouden. De derde is nog voortvluchtig. De beide fietsen waren gestolen bij het station te Heerenveen.

Bakkeveen: aanrijding met letsel
Vrijdag omstreeks 19.45 uur reden een 73-jarige fietser en een 50-jarige automobiliste, beiden uit Bakkeveen, over de Tsjerkewal. Op een gegeven moment wilden beiden linksaf de Mjumsterwei in. Beiden gaven richting aan. In de bocht naar links botste de auto tegen de rechterzijkant van de fietser, die tegen de auto viel en vervolgens ten val kwam. De automobiliste stapte even uit, gaf geen identiteit en vervolgde haar weg weer. De man is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De vrouw kon getraceerd worden. Ze krijgt een proces-verbaal voor de aanrijding, het verlaten van de plaats van het ongeval en voor het feit dat de auto niet verzekerd was.

Dokkum: verlaten plaats ongeval
Vrijdag tussen 10.30 en 14.30 uur stond een Volkwagen Polo geparkeerd op de (betaalde) parkeerplaatsen op de Oostersingel. Omstreeks 14.30 uur werd ontdekt dat de rechterwielkast voor beschadigd was. Door een veegspoor is de lak beschadigd. Aangifte is gedaan door een 22-jarige inwoner van Holwerd. Getuigen kunnen zich melden op het algemene nummer van de politie Friesland, telefoon 0900 8844.

Sint Jacobiparochie: brand schuurtje
Vrijdag omstreeks 20.00 uur brak brand uit in een schuurtje aan de Van Wijngaardenstraat. Waarschijnlijk is de brand ontstaan doordat eerder die dag in het schuurtje was gelast. De brandweer heeft de brand geblust. Op het schuurtje zaten asbestplaten. Reden om het asbestprotocol in werking te stellen. De omwonenden zijn door de politie ingelicht. De technische recherche stelt een onderzoek in. Afspraken zijn gemaakt over het opruimen van het asbest. Het asbest was verspreid over de tuinen van de 40-jarige bewoner en de buren.

Fryslân : rijden met drank op
Vrijdag omstreeks 23.44 uur werd een 53-jarige automobilist uit Drachten aangehouden op de Noorderdwarsvaart te Drachten. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 410 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur.

Zaterdag omstreeks 01.45 uur werd een 36-jarige automobilist uit Hijum aangehouden op de Marrumerweg te Ferwert. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 285 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Zaterdag omstreeks 01.25 uur werd een 52-jarige automobilist van Drachten aangehouden op de Leidijk te Drachten. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 325 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur.

Zaterdag omstreeks 02.15 uur werd een 35-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op de Spanjaardslaan te Leeuwarden. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 250 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Zaterdag omstreeks 03.00 uur werd een 33-jarige automobilist uit Wolvega aangehouden op de Hoofdstraat West te Wolvega. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 580 ug/l, goed voor een rijverbod van zes uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Zaterdag omstreeks 03.30 uur werd een 40-jarige automobilist uit Texel aangehouden op de Burgemeester van Heusdenweg te Terschelling West. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 370 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uur.

Zaterdag omstreeks 04.30 uur werd een 22-jarige automobilist uit Sneek aangehouden op de Waling Dijkstrastrjitte te Sneek. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 280 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Kornwerderzand: te snel, rijbewijs ingevorderd
Vrijdag omstreeks 23.15 uur reed op de Afsluitdijk, ter hoogte van de sluizen, een 49-jarige automobilist uit Wijnjewoude langs de lasergun. Ter plaatse is 70 toegestaan, geconstateerd werd een snelheid van 121 kilometer per uur, een overschrijding derhalve van 51 kilometer per uur. Hierop is het rijbewijs van de automobilist ingevorderd.

Jelsum: te snel, rijbewijs ingevorderd
Zaterdag omstreeks 00.30 uur reed een 37-jarige automobilist uit Stiens met 130 kilometer per uur over de Bredyk. Ter plaatse is 80 toegestaan. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Leeuwarden: brandstichting
Zaterdag omstreeks 04.00 uur is in de Bagijnestraat de auto van een 29-jarige inwoonster van Leeuwarden waarschijnlijk in brand gestoken. De auto is afgesleept. De technische recherche stelt een onderzoek in. Door de brandende auto werd ook een aanhangwagen, die bij de auto in de buurt stond, beschadigd.

Drachten: mishandeling
Zaterdag omstreeks 00.30 uur was een 37-jarige inwoonster van Drachten haar fiets kwijt op de Noordkade. Toen ze de fiets ging zoeken kwam ze in een groepje jeugdigen terecht, die beweerden dat ze de fiets hadden. Toen ze de fiets terugeiste, kreeg ze klappen tegen haar hoofd en kwam ze ten val. Ze kreeg nog enkele trappen, maar wist ook nog terug te slaan. De vrouw heeft aangifte gedaan. Overigens, de fiets was niet gestolen, maar werd door de politie even later gevonden aan de overkant van de weg.

Drachten: bromfietser met drank op
Zaterdag omstreeks 06.00 uur werd een 19-jarige bestuurder van een bromscooter gecontroleerd op Het Noord. Toen hem werd gevraagd naar zijn verzekeringsbewijs beweerde hij dat hij dit thuis had laten liggen. Ook was het verzekeringsplaatje verlopen. Toen hem werd medegedeeld dat de brommer mee moest naar het bureau, probeerde de Drachtster er vandoor te gaan. De agent kon echter beter sprinten dan de bromscooter kon optrekken. Hierop is de verdachte overgebracht naar het bureau. Hij krijgt een proces-verbaal voor het rijden onder invloed (325 ug/l, rijverbod van twee uur), een gladde achterband en voor het niet hebben van een verzekering.

Joure: proces-verbaal voor laserhield
Vrijdag omstreeks 13.20 uur werd op de Rijksweg A7 bij Joure gecontroleerd met de lasergun. Toen het apparaat een foutmelding gaf bij het passeren van een 66-jarige automobilist uit Hillegom werd deze aan de kant gezet. De automobilist kreeg een proces-verbaal.

Leeuwarden: inbraak woning
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Schuilenburg. Men is via de achterkant de woning binnengegaan. Ontvreemd werden onder andere een fotocamera, een videocamera en een mobiele telefoon. Aangifte is gedaan door een 35-jarige inwoner van Leeuwarden.

Grou: inbraak auto
Zaterdagochtend is ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de Stationsweg. Het rechtervoorruit werd ingeslagen. Ontvreemd zijn een radio-cdspeler en een zonnebril. Angifte werd gedaan door een 24-jarige inwoonster van Grou.

Wouterwoude: aanrijding met letsel
Zaterdag omstreeks 10.55 uur wilde een 39-jarige automobiliste uit Wouterwoude op de Voorweg achteruit het erf afrijden. Hierbij zag ze een 21-jarige automobilist uit Damwoude over het hoofd. Deze kwam uit de richting Damwoude en wilde in de richting van Driesum rijden. Hij botste met de rechtervoorzijde tegen de rechterachterzijkant van de inwoonster van Wouterwoude. De inzittende van de auto van de inwoner van Damwoude (vrouw, leeftijd onbekend) is met lichte verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. De auto van de inwoner van Damwoude is afgesleept.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...