Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland van 25/5 t/m 26/5 (13.00)

Datum nieuwsfeit: 26-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 26-05-2001 Politieberichten van 25/5 (13.00) t/m 26/5 (13.00)

Drachten: winkeldiefstal
Vrijdag omstreeks 11.45 uur werd in een winkel aan de Dwarswyk een 57-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor het wegnemen van een zakje schuimbananen ter waarde van 1,69 gulden. Hij kreeg op het bureau een dagvaarding uitgereikt en een transactievoorstel van 250 gulden. Een 32-jarige inwoner van Assen heeft aangifte gedaan.

Dokkum: aanrijding met letsel
Vrijdag omstreeks 11.30 uur reed een 21-jarige automobilist uit Damwoude vanuit de Droppingwei de Hantumerweg op, richting Ternaard. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een 18-jarige fietser uit Gouda, die op een racefiets over het fietspad vanuit Ternaard richting Dokkum reed. De fietser klapte tegen de voorruit en liep een beschadigde elleboog op en kneuzingen. De fietser is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Oosterwolde: diefstal vissen
Tussen donderdag en vrijdag zijn 24 siervissen ontvreemd uit een vijver aan de Oerkampweg. Aangifte is gedaan door een 47-jarige inwoner van Oosterwolde. Het betreft onder andere zeven goudvissen, vier shubikins, tien goudwinders en een ghostkoi.

Appelscha: diefstal boodschappen
Vrijdag tussen 11.30 en 12.30 uur is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Oude Willem. Uit de kofferbak is een krat met boodschappen ter waarde van 70 gulden ontvreemd. Tevens is een tasje met een bankpas ontvreemd. Aangifte is gedaan door een 65-jarige inwoner van Burgum.

Marssum: eenzijdig ongeval met letsel
Vrijdag omstreeks 11.50 uur reed een auto, bestuurd door een 25-jarige inwoonster van Leeuwarden, met een 27-jarige plaatsgenoot als passagier, over de Rijkweg A31 bij Marssum. Na een inhaalpoging ging de auto, met normale snelheid, weer naar de rechterkant van de weg. Voor de afslag naar Marssum schoot de auto over de rijbaan, draaide vervolgens waarschijnlijk om zijn as en belandde op zijn kop in de sloot. Beide inzittenden sloegen uit de auto. Zij droegen geen gordel. De vrouw lag onder water en werd gered door haar medepassagier en een getuige. Ze werd met waarschijnlijk rugletsel per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De passagier werd even later met een andere ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis met nekklachten. De auto is afgesleept.

Heerenveen: aanrijding met letsel
Vrijdag omstreeks 14.10 reed een 20-jarige automobilist op de Thialfweg in de richting van de Fok. Hij wilde daar linksaf slaan in noordelijke richting. Een 59-jarige fietser uit Hoogeveen fietste op de ventweg langs de Fok. De automobilist zag de fietser te laat, mogelijk door het felle zonlicht en een geparkeerde auto. De fietser is met waarschijnlijk een gebroken been en armletsel overgebracht, per ambulance, naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Sonnega: omstanders redden leven man
Vrijdag omstreeks 15.30 uur haalde een 22-jarige automobilist uit Oldelamer op de Hoofdweg een auto en een bus in. Tijdens deze inhaalmanoeuvre raakte de bestuurder, die met hoge snelheid reed, met zijn voertuig in de linkerberm. De auto slipte over de weg en botste tegen een boom. Hierdoor kwam de auto op zijn kant te liggen, vloog door de rechterberm en kwam tot stilstand tussen twee andere bomen. Auto en bestuurder raakten klem te zitten. Tevens vatte de auto vlam. Omstanders, waaronder een 27-jarige inwoner van Munnekeburen en een 35-jarige inwoner van Emmeloord, haalden op perfecte wijze het slachtoffer uit de auto. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis De Tjongerschans. De brandweer heeft de brand geblust. Het verkeer is circa anderhalf uur omgeleid. De auto was total loss en is afgesleept.

Heerenveen: tasjesdieven gepakt
Vridagmiddag fietste een 77-jarige inwoonster van Heerenveen over de Jousterweg. Tussen de minirotonde en de Jousterbrug werd ze klem gereden door drie knapen op twee fietsen. Hierbij werd de tas uit haar fietstas gegrist. Vervolgens fietsten de jongens weg richting minirotonde. Een politieman, die toevallig in de buurt was, reed de verdachten vervolgens klem. Hierbij lieten ze de tas vallen. Terwijl ze vluchten werden ze aangehouden door een andere automobilist. Hierbij viel een fiets tegen de auto van de aanhouder. Twee jongens van 14- en 15 jaar, uit Wolvega, konden worden aangehouden. De derde is nog voortvluchtig. De beide fietsen waren gestolen bij het station te Heerenveen.

Bakkeveen: aanrijding met letsel
Vrijdag omstreeks 19.45 uur reden een 73-jarige fietser en een 50-jarige automobiliste, beiden uit Bakkeveen, over de Tsjerkewal. Op een gegeven moment wilden beiden linksaf de Mjumsterwei in. Beiden gaven richting aan. In de bocht naar links botste de auto tegen de rechterzijkant van de fietser, die tegen de auto viel en vervolgens ten val kwam. De automobiliste stapte even uit, gaf geen identiteit en vervolgde haar weg weer. De man is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De vrouw kon getraceerd worden. Ze krijgt een proces-verbaal voor de aanrijding, het verlaten van de plaats van het ongeval en voor het feit dat de auto niet verzekerd was.

Dokkum: verlaten plaats ongeval
Vrijdag tussen 10.30 en 14.30 uur stond een Volkwagen Polo geparkeerd op de (betaalde) parkeerplaatsen op de Oostersingel. Omstreeks 14.30 uur werd ontdekt dat de rechterwielkast voor beschadigd was. Door een veegspoor is de lak beschadigd. Aangifte is gedaan door een 22-jarige inwoner van Holwerd. Getuigen kunnen zich melden op het algemene nummer van de politie Friesland, telefoon 0900 8844.

Sint Jacobiparochie: brand schuurtje
Vrijdag omstreeks 20.00 uur brak brand uit in een schuurtje aan de Van Wijngaardenstraat. Waarschijnlijk is de brand ontstaan doordat eerder die dag in het schuurtje was gelast. De brandweer heeft de brand geblust. Op het schuurtje zaten asbestplaten. Reden om het asbestprotocol in werking te stellen. De omwonenden zijn door de politie ingelicht. De technische recherche stelt een onderzoek in. Afspraken zijn gemaakt over het opruimen van het asbest. Het asbest was verspreid over de tuinen van de 40-jarige bewoner en de buren.

Fryslân : rijden met drank op
Vrijdag omstreeks 23.44 uur werd een 53-jarige automobilist uit Drachten aangehouden op de Noorderdwarsvaart te Drachten. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 410 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur.

Zaterdag omstreeks 01.45 uur werd een 36-jarige automobilist uit Hijum aangehouden op de Marrumerweg te Ferwert. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 285 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Zaterdag omstreeks 01.25 uur werd een 52-jarige automobilist van Drachten aangehouden op de Leidijk te Drachten. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 325 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur.

Zaterdag omstreeks 02.15 uur werd een 35-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op de Spanjaardslaan te Leeuwarden. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 250 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Zaterdag omstreeks 03.00 uur werd een 33-jarige automobilist uit Wolvega aangehouden op de Hoofdstraat West te Wolvega. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 580 ug/l, goed voor een rijverbod van zes uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Zaterdag omstreeks 03.30 uur werd een 40-jarige automobilist uit Texel aangehouden op de Burgemeester van Heusdenweg te Terschelling West. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 370 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uur.

Zaterdag omstreeks 04.30 uur werd een 22-jarige automobilist uit Sneek aangehouden op de Waling Dijkstrastrjitte te Sneek. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 280 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Kornwerderzand: te snel, rijbewijs ingevorderd
Vrijdag omstreeks 23.15 uur reed op de Afsluitdijk, ter hoogte van de sluizen, een 49-jarige automobilist uit Wijnjewoude langs de lasergun. Ter plaatse is 70 toegestaan, geconstateerd werd een snelheid van 121 kilometer per uur, een overschrijding derhalve van 51 kilometer per uur. Hierop is het rijbewijs van de automobilist ingevorderd.

Jelsum: te snel, rijbewijs ingevorderd
Zaterdag omstreeks 00.30 uur reed een 37-jarige automobilist uit Stiens met 130 kilometer per uur over de Bredyk. Ter plaatse is 80 toegestaan. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Leeuwarden: brandstichting
Zaterdag omstreeks 04.00 uur is in de Bagijnestraat de auto van een 29-jarige inwoonster van Leeuwarden waarschijnlijk in brand gestoken. De auto is afgesleept. De technische recherche stelt een onderzoek in. Door de brandende auto werd ook een aanhangwagen, die bij de auto in de buurt stond, beschadigd.

Drachten: mishandeling
Zaterdag omstreeks 00.30 uur was een 37-jarige inwoonster van Drachten haar fiets kwijt op de Noordkade. Toen ze de fiets ging zoeken kwam ze in een groepje jeugdigen terecht, die beweerden dat ze de fiets hadden. Toen ze de fiets terugeiste, kreeg ze klappen tegen haar hoofd en kwam ze ten val. Ze kreeg nog enkele trappen, maar wist ook nog terug te slaan. De vrouw heeft aangifte gedaan. Overigens, de fiets was niet gestolen, maar werd door de politie even later gevonden aan de overkant van de weg.

Drachten: bromfietser met drank op
Zaterdag omstreeks 06.00 uur werd een 19-jarige bestuurder van een bromscooter gecontroleerd op Het Noord. Toen hem werd gevraagd naar zijn verzekeringsbewijs beweerde hij dat hij dit thuis had laten liggen. Ook was het verzekeringsplaatje verlopen. Toen hem werd medegedeeld dat de brommer mee moest naar het bureau, probeerde de Drachtster er vandoor te gaan. De agent kon echter beter sprinten dan de bromscooter kon optrekken. Hierop is de verdachte overgebracht naar het bureau. Hij krijgt een proces-verbaal voor het rijden onder invloed (325 ug/l, rijverbod van twee uur), een gladde achterband en voor het niet hebben van een verzekering.

Joure: proces-verbaal voor laserhield
Vrijdag omstreeks 13.20 uur werd op de Rijksweg A7 bij Joure gecontroleerd met de lasergun. Toen het apparaat een foutmelding gaf bij het passeren van een 66-jarige automobilist uit Hillegom werd deze aan de kant gezet. De automobilist kreeg een proces-verbaal.

Leeuwarden: inbraak woning
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Schuilenburg. Men is via de achterkant de woning binnengegaan. Ontvreemd werden onder andere een fotocamera, een videocamera en een mobiele telefoon. Aangifte is gedaan door een 35-jarige inwoner van Leeuwarden.

Grou: inbraak auto
Zaterdagochtend is ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de Stationsweg. Het rechtervoorruit werd ingeslagen. Ontvreemd zijn een radio-cdspeler en een zonnebril. Angifte werd gedaan door een 24-jarige inwoonster van Grou.

Wouterwoude: aanrijding met letsel
Zaterdag omstreeks 10.55 uur wilde een 39-jarige automobiliste uit Wouterwoude op de Voorweg achteruit het erf afrijden. Hierbij zag ze een 21-jarige automobilist uit Damwoude over het hoofd. Deze kwam uit de richting Damwoude en wilde in de richting van Driesum rijden. Hij botste met de rechtervoorzijde tegen de rechterachterzijkant van de inwoonster van Wouterwoude. De inzittende van de auto van de inwoner van Damwoude (vrouw, leeftijd onbekend) is met lichte verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. De auto van de inwoner van Damwoude is afgesleept.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie