Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actiefestatie 'Oranje Onder' in Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 26-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ORANJE ONDER!

Op zaterdag 26 mei komen diverse opponenten van het koningshuis in de voormalige filmacademie in Amsterdam tezamen. Tijdens deze actiefestatie, die als titel "Oranje Onder! Het einde van de monarchie" meekreeg, zullen diverse actievoorstellen de revue passeren welke het einde van de monarchie dienen te bespoedigen. Centraal staat het protest op de huwelijksdag van het nieuwe koninklijke paar.

Nadat aan de hand van een talkshow met koningshuis-deskundigen het dubieuze heden en verleden van de familie Oranje zal worden doorgenomen, bespreken de tegenstanders van de monarchie de mogelijkheden om op de huwelijksdag van Alexander en Maxima de straat op te gaan voor acties en demonstraties. Omdat algemeen verwacht wordt dat de autoriteiten tegen die tijd demonstraties en dergelijke aan banden zullen leggen, zullen tijdens de actiefestatie alvast ideeen worden geopperd om het recht op vrijheid van meningsuiting via de rechtbank in een vroegtijdig stadium aan te vechten.

Daarnaast worden er diverse voorstellen gelanceerd voor acties en campagnes tegen de monarchie. Zoals de afschaffing van koninginnedag omwille van een vrije dag op 1 mei, maak van koninginnedag een jaarlijks terugkerende landelijke actiedag tegen de monarchie en de oprichting van een groep 'royalty-watchers'. Tevens worden er voorstellen gedaan voor acties op en rond de huwelijksdag van "A en M".

De actiefestatie zal worden besloten met een straatactie; de generale repetitie van de "Gruwelijks Rave", een streetrave tegen de monarchie die op de huwelijksdag zal moeten plaatsvinden.

Vertegenwoordigers van het Nieuw Republikeins Genootschap, de Jonge Socialisten, Maxipa Nee! en Comite Mars op de Oranjes (Comodo) zullen deelnemen aan de discussie.

Het programma van 26 mei begint om 13 uur en eindigt om 17 uur met de straatactie. Plaats: Overtoom 301 Amsterdam, vrij entree. (tramlijn 1, halte JP Heijestraat)

Organisatie: de Vrije Zone i.s.m. Comodo.
Internet: www.vrijezone.nl

Ravage, actieblad
Van Ostadestraat 233n
1073 TN Amsterdam
telefoon 020-6761773
fax: 020-6730595
Internet: www.antenna.nl/ravage

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie