Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inhoud uitzending Telescoop op Radio 747

Datum nieuwsfeit: 26-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT TELESCOOP MAGAZINE

Inhoud uitzending zaterdag 26 mei 2001
17.02 - 18.00 uur
747 AM Teleac/NOT (747 AM of in stereo via de kabel)

+ Telefonische diensten met spraakherkenning

Telefonische diensten werken steeds vaker via spraakherkenning. Een goed voorbeeld daarvan is de sprekende computer van de Nederlandse Spoorwegen, die met behulp van spraakherkenning informatie geeft over vertrektijden. Of we het nu leuk vinden of niet, maar in de toekomst zullen we steeds vaker kennismaken met dit soort systemen. Sterker nog, het wordt zelfs mogelijk om via de telefoon informatie vanaf het internet te halen en zelfs te e-mailen. Het Amerikaanse bedrijf Nuance ontwikkelt dit soort systemen. Een reportage vanuit Silicon Valley.

+ Internet, je bent nooit te oud - deel 6

Deze week de laatste aflevering, als onderdeel van 'Internet, je bent nooit te oud', een multimediaal project op radio, tv en internet. Diverse internettoepassingen worden in heldere taal uitgelegd. Dit keer aandacht voor een groep ouderen waarvoor Internet ronduit ideaal is: de slechthorenden en doven. Veel van wat op internet te vinden is, bestaat immers alleen uit tekst en plaatjes en niet uit geluid. En vooral e-mail biedt uitkomst: de auditief gehandicapten kunnen communiceren zonder spraak en zonder speciale teksttelefoon.

+ De Helpdesk

Ook deze week in TeleScoop de helpdesk. Hierin geven deskundigen antwoord op veelgestelde vragen over computers en elektronica. Dit maal aandacht voor de vraag 'Moet ik het nieuwe besturingssysteem Mac OS 10 voor de Apple computer al gaan kopen?' Verder de oplossing voor een schijnbaar kapotte infraroodpoort en is het verstandig om programma's te openen die via e-mail zijn ontvangen.

+ Verder in de uitzending

Uiteraard ook in deze uitzending een producttest, dit maal over een Super Audio CD-speler

TELESCOOP IS HET WEKELIJKS MAGAZINE VAN TELEAC/NOT-

RADIO OVER DE NIEUWE MEDIA, TECHNIEK EN
COMMUNICATIE.

Presentatie :
Ingrid Drissen en Herbert Blankesteijn

Productie:
Dirkjan van Ittersum
035-6293250; (dirkjan.van.ittersum@teleacnot.nl)

Eindredactie: Pieter Kuipers
035-6293296; (pieter.kuipers@teleacnot.nl)


----
Beluister TeleScoop in Real Audio:
www.teleacnot.nl/sites/radio_on_demand/telescoop.htm

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie