Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie voor Vlaams evenement Mode 2001 Landed/Geland

Datum nieuwsfeit: 26-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse regering

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 18 MEI 2001

Subsidie voor evenement Mode 2001 Landed/Geland

De Vlaamse regering heeft op voorstel van minister-presi- dent Patrick DEWAEL beslist een subsidie van 90 miljoen fr. (2.231.042 euro) toe te kennen aan Mode 2001 Landed/Geland. Dit evenement wordt van 26 mei tot 7 oktober georganiseerd door het Flanders Fashion Institute en Antwerpen Open, in samenwerking met Toerisme Vlaanderen en de stad Antwerpen.

Mode 2001 Landed/Geland is een topevenement met een internationale uitstraling. Een breed publiek kan er kennismaken met de eigentijdse Antwerpse, Vlaamse, Bel- gische en internationale activiteiten die rond mode wor- den ontwikkeld.

Het doel van dit evenement is de versterking van de internationale uitstraling en imagovorming van Antwerpen en Vlaanderen via de mode. Mode 2001 belicht de culture- le dimensie van mode en beklemtoont de band met de heden- daagse kunst en vormgeving. Het evenement wil eveneens het toerisme naar Antwerpen als modestad bevorderen. Onrechtstreeks wordt ook gepoogd internationale afnemers aan te trekken voor de Antwerpse mode.

Het programma van Mode 2001 omvat actitviteiten als ten- toonstellingen, performances, een magazine en andere pro- jecten. Walter Van Beirendonck werd als curator voor het evenement aangesteld. Met zijn concept wil Van Beiren- donck het gevoel creëren dat de mode tijdens de zomer van 2001 in Antwerpen "geland" is. Dit moet duidelijk worden via een intensieve communicatiecampagne langs hedendaagse kanalen als ledwalls, het web en televisie.

De Vlaamse regering wil met de subsidie dit soort Vlaamse topevenementen onder de aandacht brengen. Deze topevene- menten moeten de bekendheid en het imago van Vlaanderen in binnen- en buitenland versterken en verbeteren. Zij dienen ook het toerisme in en naar Vlaanderen te bevor- deren en oog te hebben voor directe en indirecte investe- ringen en de werkgelegenheid.

persinfo : Bart Tommelein, woordvoerder van de minister-president - tel. 02 553 29 45 e-mail: (persdienst.dewael@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie