Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 27-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 27-05-2001 Mediaberichten zondag 27 mei (12.15 uur)

SWALMEN Achtervolging man zonder rijbewijs

Swalmen Een politiesurveillance kwam zaterdagmorgen om twee uur een gevaarlijk rijdende automobilist tegen op de Rijksweg Noord ter hoogte van kasteel Waterloo. De 37-jarige automobilist uit Roermond nam een flauwe bocht te krap, waardoor hij op de linkerweghelft kwam. De tegemoetkomende politieauto moest flink remmen om een botsing te voorkomen. Vervolgens werd de achtervolging ingezet. De man werd achterhaald in de bebouwde kom in Swalmen. Daar is hij aangehouden. De automobilist bleek geen rijbewijs te hebben. De politie heeft zijn auto in beslag genomen. De zaak zal via snelrecht worden afgehandeld. ROERMOND Aanhouding gezochte man

Roermond De politie heeft zaterdagmiddag rond half vier een 41-jarige man uit Roermond aangehouden, die nog vier dagen hechtenis moest uitzitten. De man werd gesignaleerd bij het winkelcentrum op de Donderbergweg. De politie bracht de man naar het politiebureau waar hij met enige moeite werd vastgezet. De man, die onder invloed van alcohol was, verzette zich tegen insluiting, waardoor hij tijdelijk geboeid moest worden. Eenmaal in de cel konden de boeien weer worden afgedaan.
VENLO Winkeldieven aangehouden

Venlo Zaterdagmiddag heeft de politie twee mannen verdacht van winkeldiefstal aangehouden met behulp van bedrijfsbeveiligers van V&D en de Hema. Bij V&D werd een dertigjarige man uit Venlo aangehouden, nadat hij zes T-shirts van samen ruim 200 gulden had willen meenemen zonder te betalen. Deze zaak zal maandag via snelrecht worden afgehandeld. Bij de Hema werd een 22-jarige man met onbekende woonplaats, op heterdaad betrapt toen hij zonder te betalen met een espresso-apparaat naar buiten liep. Hij werd overgedragen aan de politie. Op het politiebureau bleek dat de man nog een boete van 700 gulden moest betalen of 13 dagen hechtenis moest ondergaan. Hij wordt maandag meteen naar het huis van bewaring gebracht. ROERMOND Leeuwen blijken toch grote honden.

Roermond De politie heeft zaterdagmorgen het mysterie van de leeuwen opgelost. De beesten die donderdag werden gesignaleerd bij Swalmen en voor drie leeuwen werden aangezien, blijken drie grote honden te zijn. Ze werden zaterdagmorgen opnieuw gezien achter een tuincentrum aan de Elmpterweg. Een tip bracht de politie bij de baas van de honden, die ze inmiddels weer aan de lijn had. De 47-jarige eigenaar uit Roermond is de wacht aangezegd voor het opnieuw loslopen van de honden. Ook werd hem verteld de dieren beter te verzorgen.
WESSEM Voetganger op snelweg

Wessem De politie kreeg zaterdagavond om 22.00 uur een melding van een voetganger op de A2 richting Eindhoven. Toen het vermoeden rees dat de voetganger van de brug over de Maas wilde springen, werden vier politie-eenheden gewaarschuwd om eventueel de A2 tijdelijk af te zetten. Dat was niet nodig, toen de melding kwam dat de persoon alweer van de brug af was. Onder de brug trof de politie drie jongemannen aan uit Inden (Dld.) van respectievelijk 17, 20 en 22 jaar. De drie werden bestraffend toegesproken en gewaarschuwd.
GENNEP Bromfietser rijdt skater aan

Gennep Bij een verkeersongeval vrijdagavond om 21.40 uur op de Niersweg heeft een 22-jarige man op zijn bromfiets uit Gennep een 23-jarige vrouwelijke skater uit Ottersum aangereden. De bromfietser werd enkele minuten eerder gesignaleerd door een politiepatrouille, omdat hij zonder helm met een te hoge snelheid op de Zandstraat reed. De politie kon de bromfietser niet staande houden, maar trof hem even later aan bij de aanrijding op het fietspad bij de Niersweg. De vrouw had een flink gekneusd onderbeen, de bromfietser mankeerde niets. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie