Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bleekemolen zesde in Renault Sport Clio Trophy Monaco

Datum nieuwsfeit: 27-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

Zesde plaats voor Sebastiaan Bleekemolen in Monaco

Monaco, 27 mei 2001 - Sebastiaan Bleekemolen heeft de zesde plaats behaald tijdens de races van de Renault Sport Clio Trophy in de straten van Monaco. Sebastiaans vader Michael Bleekemolen eindigde op de twaalfde positie. De coureurs uit Aerdenhout konden zich niet met de strijd om de podiumplaatsen bemoeien vanwege onverklaarbare problemen met de wegligging. De races vonden plaats in het voorprogramma van de Grand Prix van Monaco. De races van de Renault Sport Clio Trophy op het stratencircuit van Monaco zijn voor veel deelnemers het hoogtepunt van het seizoen. Dit geldt zeker ook voor Michael en Sebastiaan Bleekemolen, die veel ervaring hebben op het wereldberoemde circuit en hier bovendien al de nodige successen behaald hebben.

Slechts 30 van de 66 reguliere deelnemers aan de Renault Sport Clio Trophy mochten deelnemen aan de 'race der races' op het krappe circuit.

In de tijdtrainingen in Monaco reed Sebastiaan de elfde trainingstijd, hij was daarmee de snelste Nederlander. Michael kwalificeerde zich als zestiende. "We hebben grote problemen met de wegligging", verklaarde Michael de tegenvallende trainingsprestaties. "Het is heel raar, tijdens de vorige race op Monza stonden we er nog erg goed bij met een tweede tijd voor Sebastiaan en een zevende startpositie voor mij. Bovendien zitten we in Monaco eigenlijk altijd in de voorhoede; we kennen het circuit, de baan ligt ons goed en we weten hoe we onze auto's hier moeten afstellen. Toch komen we nu tekort op de snelsten." Tijdens de race van de Renault Sport Clio Trophy op zaterdag kwam Sebastiaan als achtste over de finish. Michael Bleekemolen eindigde op de veertiende plaats. De tweede wedstrijd van het weekeinde van de tot de verbeelding sprekende merkencup verliep wederom probleemloos voor de beide rijders. Sebastiaan werd zesde en tevens beste Nederlander, Michael volgde met de twaalfde positie. "Ik heb foutloos gereden, de zesde plaats is het maximale resultaat", reageerde Sebastiaan Bleekemolen na afloop. "Het ging dit weekeinde niet zoals we het graag gezien hadden. Op Monza stond ik nog tweede op de startopstelling, hier in Monaco moest ik in de training anderhalve seconde toegeven op de snelste. We moeten maar niet te lang bij deze race stilstaan en vooruitkijken naar de rest van het seizoen."

Uitslag Renault Sport Clio Trophy, Moncaco, 26/27 mei 2001:

Eerste race: 1. Anthony Beltoise (F), 11:18.217, 2. Jerome Policand op 0,557; 3. Alessandro Sebasti-Scalera op 8,526; 8. Sebastiaan Bleekemolen op 15,918; 14. Michael Bleekemolen op 22,641.
Tweede race: 1. Anthony Beltoise (F), 22:27.755; 2. Frédéric Gabillon (F), op 1,759, 3. Alessandro Sebasti-Scalera op 4,249; 6. Sebastiaan Bleekemolen op 10,571; 12. Michael Bleekemolen op 25,564. Totaalklassement: 1. Beltoise, 33:45.972; 2. Gabillon, op 11.969; 3. Sebasti-Scalera, op 12,775, 6. Sebastiaan Bleekemolen op 26,489; 12. Michael Bleekemolen op 48,205.

Voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie