Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Brabant-Noord: Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 27-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 27-05-2001 Persbericht district Den Bosch

BEZIT VERDOVENDE MIDDELEN (s-Hertogenbosch)

Zaterdagmiddag is op de Parade in s-Hertogenbosch een 42-jarige Bosschenaar aangehouden wegens bezit van harddrugs. Agenten zagen de man op een bank zitten en zagen dat hij een bolletje cocaïne bij zich had. De man gaf zelf aan nog een bolletje heroïne bij zich te hebben. Omdat de verdachte een goede bekende is van de politie werd hij nader gefouilleerd. Daarbij kwam uit een van de sokken van de man nog een vrij grote bol met heroïne te voorschijn. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANRIJDING MET LETSEL (Elshout)

Zaterdagmiddag vond er een aanrijding plaats op het viaduct over de Rijksweg A59 in Elshout. Een 19-jarige automobilist uit Wijk en Aalburg verleende daar geen vrije doorgang aan een autobus, die werd bestuurd door een 52-jaruge inwoner van Giessen. Omdat de bestuurder van de personenauto en zijn 18 jarige passagier beiden geen gordel omhadden sloegen zij beiden met hun hoofden tegen de voorruit van de auto. Beiden zijn hoofd- en nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

WINKELDIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Zaterdagmiddag zijn in een winkel aan Achter het Stadhuis twee personen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het tweetal, een in s-Hertogenbosch verblijvend echtpaar, bleek bij onderzoek op het politiebureau in drie winkels in de Bossche binnenstad kledingstukken en schoeisel te hebben ontvreemd.

VERDACHTE AANGEHOUDEN NA TANKEN ZONDER BETALEN (s-Hertogenbosch)

Zaterdagavond is op de Steve Bikostraat in s-Hertogenbosch een 26-jarige aan drugs verslaafde, dakloze man aangehouden. De politie verdacht hem van het tanken zonder te betalen bij een benzinetankstation aan de Structuurweg in Schijndel. De auto waarmee hij reed was bovendien van diefstal afkomstig. Agenten zagen de auto onbeheerd staan op de Steve Bikostraat. Toen zij zagen dat de verdachte, die eerst in de richting van de auto liep, plots van richting veranderde werd hij aangesproken. Na een kort onderzoek bleek hij daadwerkelijk als verdachte te kunnen worden aangemerkt van de benzinediefstal in Schijndel. Hij voldeed aan het signalement dat in Schijndel van hem was opgenomen. Nog diezelfde avond verklaarde de man schoon schip te willen maken en bekende spontaan enkele tientallen strafbare feiten, waaronder autodiefstallen, benzinediefstallen, winkeldiefstallen, flessentrekkerij, het verkopen van verdovende middelen en het opkopen van gestolen goederen. De verdachte is in verzekering gesteld en zal de komende dagen nader aan de tand worden gevoeld.

NIET TERUGGEKEERD VAN VERLOF (s-Hertogenbosch)

Zondagmorgen is een in woning aan de Eikenstraat in zijn woonplaats s-Hertogenbosch een 29-jarige man aangehouden. De man was op 27 december 2000 niet teruggekeerd van kerstverlof uit de penitentiaire inrichting in Overloon.

BELEDIGING (s-Hertogenbosch)

In de nacht van zaterdag op zondag is op de Torenstraat een 48-jarige inwoner van Engelen aangehouden na het beledigen van enkele politiemensen. Agenten waren bezig om een aanrijding af te wikkelen waarbij een bromfietser betrokken was. De verdachte begon zich daarmee te bemoeien en riep zonder te weten waar de agenten mee bezig waren dat zij kutten waren en niet zo moesten zeiken. De man is op het politiebureau gehoord waar hij verklaarde dat hij in de veronderstelling was dat de bromfietser door de agenten bekeurd werd. Ondanks het feit dat hij toegaf dat het stom van hem was om de agenten te beledigen is er toch proces-verbaal opgemaakt.

BRAND IN SCHUUR (s-Hertogenbosch)

Aan de Bosch van Drakensteinlaan in s-Hertogenbosch is in de nacht van zaterdag op zondag een schuur in brand geraakt. De brandweer heeft het vuur gedoofd. In de schuur stonden enkele fietsen, verf, verfverdunners en een vrieskist. De oorzaak van de brand is niet vastgesteld.

OPENBARE DRONKENSCHAP (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht zagen agenten op de Stationsweg in s-Hertogenbosch een 16-jarige jongeman uit Vught op straat liggen. Hij bleek in kennelijke staat van dronkenschap te verkeren. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Familie van de verdachte was niet in staat hem op te halen. Daarom heeft de verdere nacht door gebracht in een politiecel. Met een bekeuring op zak is hij zaterdagmorgen in vrijheid gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie