Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Twee lezingen in Utrecht rond het thema opvoeding

Datum nieuwsfeit: 27-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

Activiteiten en tentoonstellingen Voorleesmarathon De Gemeentebibliotheek en Boekhandel Broese organiseren twee lezingen rond het thema opvoeding. Op zondag 27 mei van 11.00 - 12.30 uur is Ciel Heintz, managementadviseur en moeder, te gast in de Centrale bibliotheek aan de Oudegracht 167 en op dinsdag 12 juni om 19.30 uur geeft Martine Delfos een lezing over kinderen met gedragsproblemen in Boekhandel Broese, stadhuisbrug 5. De buren bibliotheek en boekhandel zijn van plan vaker gezamenlijk lezingen te organiseren rond actuele thema's en titels. Zo kunnen zij zich nog meer profileren als culturele instellingen van de stad.

"Het opvoeden van kinderen tot gelukkige en zelfstandige mensen is de moeilijkste opdracht die ouders kunnen volbrengen ". Zo begint het boek : "Handboek positief opvoeden" van Ciel Heintz, dat als leidraad dient op zondagochtend 27 mei. Heintz, werkend moeder en directeur van het managementadvies- en trainingsbureau Heintz & Partners heeft haar opgedane ervaringen toegankelijk gemaakt voor ouders en opvoeders. Haar boeken leren ouders problemen op te lossen, positief te bevestigen en normen en waarden over te brengen. Een belangrijk onderwerp bij opvoeden is volgens Heintz de zelfreflectie van de ouder. Tijdens de bijeenkomst worden handvatten aangereikt om te testen hoe je het er als ouder vanafbrengt en worden tips gegeven om valkuilen te vermijden. Voor de meegebrachte kinderen van 4 tot 12 jaar is er een apart programma met onder andere "Ren je rot" en "Levend ganzeborden". De openingsact wordt verzorgd door muziektrio DOREMIFASOL.

Toegang f 2,50 (kinderen gratis). Kaarten zijn verkrijgbaar of te reserveren via: Gemeentebibliotheek Utrecht, receptie, Oudegracht 167, tel. 030 - 2861800 Boekhandel Broese, Infobalie, Stadhuisbrug 5, tel. 030 - 2335200 Een folder met meer informatie is verkrijgbaar in alle vestigingen van de Gemeentebibliotheek en bij boekhandel Broese. laatste update:16 mei 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie